rss

Lexus confirma: LF-A va fi (si) hibrid

  1. 27/04/2007
  2. Tags: Hibrid, Lexus, LF-A, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)
    Marca de lux Toyota este foarte aproape de a finaliza primul sau supercar, dar ultimele zvonuri confirma faptul ca niponii doresc sa construiasca si o versiune ecologica a bolidului.

    Asadar, pe langa motorul V10, clientii vor putea opta si pentru o propulsie hibrida.

    Despre primul se stiu actualmente aceleasi lucruri care se stiau si acum un an de zile: va avea cinci litri cilindree si va dezvolta circa 500 CP.

    Mai interesant in acest moment insa devine propulsia hibrida, LF-A (sau cum se va numi masina in final) urmand a fi practic primul supercar ecologic de serie fabricat de un producator de talie mondiala. Cel mai probabil, el va fi motorizat de agregatul V8 de pe IS-F, ajutat de doua motoare electrice sa ia o pauza in timpul deplasarii prin aglomeratie si sa il infunde pe cel de la volan in spatarul scaunului cand drumul e liber.

    Decizia niponilor nu se va vedea insa daca a fost buna sa urea decat la finalul acestei decade, cand LF-A hibrid este programat sa apara pe piata.

    Pana atunci insa, vizitatorii salonului de anul acesta de la Tokio vor putea admira un concept gata pentru productia de serie, practic ultima sansa a lui Lexus de a proba reactia publicului vizavi de aceasta masina.
    Vizualizari: 865
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »