rss

Lexus ar putea lansa un LS-F

  1. 05/12/2008
  2. Tags: AMG, IS F, Lexus, Ls, S-Klasse
    Vezi toate fotografiile (1)

    Poate ca Lexus incearca sa fie un bun samaritean in sectorul de modele rezervat plutocratilor, insa asta nu inseamna ca marca de lux Toyota nu are si o latura intunecata (aduceti-va aminte de IS-F).

    Ei bine, s-ar putea ca aceasta sa iasa din nou la suprafata in viitorul apropiat daca Lexus se va hotari sa ne faca cunostinta cu GS-F. Si asta nu e tot: e posibil ca inclusiv nava-amiral LS sa ajunga in situatia de a-i arata coltii unui S-Klasse AMG.

    Zvonul a fost lansat chiar de catre managerul general al Departamentului de Dezvoltare Lexus, Hirokazu Koga, care a mentionat intr-un interviu ca, daca va fi creat un GS-F, atunci este destul de probabil ca si un LS-F sa intre in hora limuzinelor supersportive.

    Pe de alta parte, GS-F - o masina despre care se spune ca va dezvolta peste 500 CP - a fost spionata de mai multe ori in ultimul an insa, cam de prin luna august, au inceput sa circule vorbe potrivit carora firma japoneza ar intarzia-o din cauza recesiunii economice si pretului (pe atunci) mare la petrol.

    La asta se adauga zvonul care il da ca si mort pe LF-A, supercarul cu motor V10 ce ar fi trebuit sa concureze intr-o zona in care mai activeaza Nissan GT-R, Corvette ZR-1 sau Porsche 911 Turbo

    Asadar, contextul economic nu avantajeaza o asemenea aparitie; totusi, este posibil ca Lexus sa se incapataneze sa dea o intrebuintare motorului V10 dezvoltat pentru LF-A, mai ales ca mecanica lui LS are, teoretic, cam tot ce ii trebuie pentru a intra intr-un "cantonament" la finalul caruia sa emita pretentii in fata unui S 63 AMG sau Audi S8. Sa vedem ce va fi...

    Vizualizari: 1227