rss

Leasing VS achizitionarea masini – Argumente PRO si CONTRA

  1. 21/01/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    Decizia de a cumpara o masina versus de a lua masina in leasing o sa depinda in mare parte de prioritatile si posibilitatile dvs. Atat achizitionarea masinii, cat si leasing-ul auto va va aduce pe locul soferului, insa exista cateva diferente semnificative intre acestea doua optiuni, care pot conta atat ca avantaje, cat si ca dezavantaje:
    Leasing
    Leasing-ul masinii se face de regula printr-un dealer auto. Se semneaza un contract pe o perioada fixa ​​de timp, intre 1-5 ani. Va exista o taxa initiala pe care trebuie sa o achitati in avans, iar dupa aceea vor fi plati lunare pe toata durata contractului de leasing, pentru a acoperi deprecierea valorii masinii. De obicei, exista si o limita a numarului de kilometri care pot fi parcursi intr-un an si alte cateva conditii. in contract poate fi adaugata o clauza care va va permite sa achizitionati masina la un pret prestabilit odata ce contractul de leasing este incheiat. Important de mentionat este si faptul ca platile lunare pe care le faceti in timpul contractului de leasing nu sunt luate in considerare drept capital propriu, acestea acopera costul taxelor si costul deprecierii masinii. 
    Leasing-ul auto este in aceasta privinta similar cu inchirierea unei locuinte. Platiti o suma lunara pentru a folosi masina, la fel cum platiti chirie pentru a locui in apartamentul sau casa respectiva. 
    Printre avantajele leasing-ului auto mentionam urmatoarele:
    • plati lunare mai mici, 
    • posibilitatea de a schimba masina la fiecare cativa ani prin inchirierea uneia noi, 
    • sunt incluse service-ul si intretinerea masinii, ceea ce inseamna ca in afara de plata lunara si banii cheltuiti pe combustibil, nu ar trebui sa intampinati alte costuri
    Achizitionarea masinii
    Cand cumparati o masina, deveniti proprietarul acelei masini si sunteti liber sa faceti cu ea ce doriti. Puteti fie sa platiti imediat suma integrala, fie sa obtineti un credit auto sau alt tip de finantare externa. Ar putea fi vorba despre un credit de nevoi personale sau un credit rapid online, care este usor de obtinut si nu este necesara nici justificarea imprumutului. Achizitionare unei masini, in special unei masini noi vine cu un pret destul de mare, de aceea, nu ar trebui sa fie o decizie luata pe fuga. Iar cand vine vorba de finantare, trebuie luate in considerare aspecte precum dobanda (valoarea ei, daca este fixa sau variabila), conditiile de creditare si conditiile contractului si multe altele.
    Creditul auto pentru persoane fizice: dobanda pentru un credit auto este deseori mai ridicata decat in ​​cazul unui credit de nevoi personale, in plus, masina este oferita drept garantie pe toata perioada creditului, ceea ce inseamna ca daca nu reusiti sa platiti cateva rate lunare, masina ar putea fi confiscata. in cazul unui credit auto, asigurarea tip CASCO este de regula obligatorie.
    Credit de nevoi personale: nu este necesara justificarea creditului, nu sunt necesare garantii sau codebitori, de asemenea, decizia de a achizitiona si asigurarea CASCO va apartine. Dobanzile difera semnificativ, in cazul unui credit bancar va puteti astepta la dobanzi de pana la 15-20%, in cazul unui credit nebancar, dobanda perceputa este mult mai mare.

    Vizualizari: 1781