rss

Land Rover vrea sa transforme caldura degajata de gazele de esapament in energie electrica. Uite cum si la ce foloseste

  1. 19/12/2017
  2. Tags: energie electrica, Ford, Land Rover, proiect land rover
    Vezi toate fotografiile (1)

    In ziua de azi, fiecare producator de automobile se confrunta cu reducerea consumului de carburant, iar englezii de la Land Rover au anuntat un plan prin care acesta poate scadea cu pana la 5%.

    Vorbim mai exact de un nou proiect condus de brand-ul britanic, botezat VIPER2 (Vehicle Integrated Powertrain Energy Recovery), care urmareste sa converteasca caldura degajata de sistemul de evacuare in energie electrica. Printre companiile implicate se numara si Ford, iar Guvernul Britanic tocmai a anuntat ca va investi 2 milioane de lire sterline.

    Dupa mai multe calcule, inginerii au ajuns la concluzia ca un motor pe benzina converteste numai circa 35% din combustibil in energie mecanica, iar o mare parte se transforma in caldura.

    Pentru a o transforma in energie electrica, acestia vor sa foloseasca un generator termo-electric pe care sa-l monteze in sistemul de evacuare, in partea de jos a convertorului catalitic. Pe scurt, fiecare modul al acestui generator include doua materiale semiconductoare, unul incarcat pozitiv si celalalt negativ, iar atunci cand caldura ajunge la unul dintre captelele unui semiconductor, diferenta de temperatura dintre partile calde si reci ale modului genereaza curent electric.

    Companiile implicate sustin ca prin aceasta metoda vor recupera pana la 300 de wati de energie electrica de la un motor pe benzina, care poate fi utilizata ulterior pentru alimentarea unor componente sau chiar a unui sistem de propulsie hibrid.

    Vizualizari: 1927
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »