rss

Land Rover pregateste un hibrid

  1. 11/05/2007
  2. Tags: Hibrid, Land Rover, Land-E
    Vezi toate fotografiile (2)
    Conceptul Land-E, prezentat de Land Rover anul trecut la salonul auto de la New York, a demonstrat ca britanicii sunt destul de interesati de directia vehiculelor hibride, insa designul futuristic sugera ca nu se grabesc foarte tare sa prezinte ceva concret in viitorul apropiat.

    Lucrurile se vor schimba insa in curand, fiindca insularii planuiesc un al doilea proiect pe o platforma noua, ce va putea fi testat in conditii reale.

    Noul concept, ce va fi gata peste cateva luni (probabil ca o sa il vedem in premiera la Frankfurt), va trebui sa indeplineasca o serie de obiective de natura ecologica, printre care o diminuare cu 30% a emisiilor poluante comparativ cu un vehicul clasic fara insa a compromite capacitatile de rulare in off-road.

    In acest scop, sistemul de propulsie hibrid al masinii se va folosi de un motor electric pozitionat in zona axei spate, ce se va ocupa cu miscarea rotilor de pe aceasta axa.

    Problema cea mai mare in aceste momente sunt costurile de dezvoltare a tehnologiei, dar, daca obiectivele vor fi atinse, vom vedea probabil primele modele Land Rover hibrid iesind pe portile uzinei incepand cu primul trimestru al lui 2008.
    Vizualizari: 847
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »