rss

Land Rover lanseaza noul model Defender 130

  1. 18/06/2022
    Vezi toate fotografiile (6)

    Alaturi de apreciatele modele Defender 90 si Defender 110, Defender 130 adauga o noua dimensiune familiei cuceritoare a autoturismelor de teren, cu oportunitati de aventura chiar si pentru opt adulti, oferind trei randuri de scaune.
    La fel ca in cazul modelelor Defender 90 si 110, designul caroseriei noului Defender 130 imprumuta elemente din gama originala Defender, fiind inspirat de cel mai lung model din linie. Astfel, modelul poate transporta cu usurinta pana la 8 pasageri pe orice tip de teren, fiind dovada abilitatilor modelului Defender.
    O serie de imbunatatiri aduse designului exterior si interior, dar si la nivel de tehnologii ajuta noul Defender 130 sa se faca remarcat, echilibrand in mod unic confortul cu durabilitatea si capacitatea obisnuite ale modelului Defender.
    Defender 130 are propria paleta de culori, cu o noua optiune exclusiva, Sedona Red, care diferentiaza modelul. In completarea exteriorului, vine pachetul Extended Bright Pack – disponibil in plus fata de pachetul Bright Pack existent – care ofera un design exterior distinct, cu finisaj Ceres Silver Satin in jurul tuturor elementelor inferioare ale caroseriei si finisaj Chrome Noble pe scuturile din fata si spate.
    La interior, sunt oferite solutii de depozitare si confort atent alese pentru fiecare pasager, pentru toate cele trei randuri de scaune. Astfel, Defender 130 satisface nevoile fiecarui pasager, oferind acces fara efort la cel de-al treilea rand spatios de scaune, intr-un habitaclu luminos si aerisit.
    Designul interior aduce noi optiuni de culori si materiale, dar si cele mai recente tehnologii conectate si sisteme de sasiu – inclusiv un nou ecran tactil PIVI Pro de 11.4 inch, iar functiile standard Electronic Air Suspension si Cabin Air Purification Plus - ofera suport si confort pentru excursiile moderne de tip off-road.
    Aditional echiparii First Edition, noul Defender 130 este disponibil in versiunile SE, HSE, X-Dynamic si X.  Versiunea First Edition este disponibila in trei combinatii atent alese de designeri, fiecare dintre ele avand o culoare distincta si o tema de design:
    ·  Fuji White cu pachetul Extended Bright Pack, scaune complet din piele Windsor Light Oyster la interior si ornamente Natural Light Oak
    ·  Sedona Red cu scaune complet din piele Windsor cu Ebony si ornamente Smoked Oak
    ·  Carpathian Grey cu scaune complet din piele Vintage Tan Windsor si ornamente Rough-Cut Walnut
    Design exterior
    Silueta emblematica a modelului Defender a fost alungita in mod elegant cu 340 mm in partea din spate pentru a oferi spatiu interior sporit pentru cele trei randuri de scaune, fara a compromite capacitatile sale all-terain de neegalat.
    Profilul elegant este imbunatatit de noua optiune de culoare exterioara Sedona Red – exclusiv aleasa pentru Defender 130, adaugand si mai multa profunzime si rafinament designului. Toate modelele sunt echipate standard cu o trapa panoramica, insa poate fi adaugata si o a doua trapa deasupra celui de-al treilea rand de scaune, optiune disponibila pentru toate versiunile Defender 130.
    Pentru a pastra designul caracteristic partii din spate a modelului Defender, inginerii Land Rover au inaltat spatele, amplificand in acelasi timp abilitatile all-terain, cu care clientii Defender sunt obisnuiti si oferind un unghi de atac de 28,5 grade. Farurile LED din spate au fost reproiectate pentru a mentine cele trei linii distincte care definesc profilul lateral al modelului Defender.
    Interior spatios
    Pentru Defender 130, Land Rover introduce optiuni noi de culoare si materiale pentru clientii care doresc o experienta si mai rafinata, echilibrata insa cu personalitatea dura si robusta a modelului, precum si mai mult spatiu interior.
    Inginerii Land Rover au creat un interior impresionant prin compactarea eficienta a componentelor, maximizand astfel spatiul utilizabil.
    Partea din spate ofera spatiu fara compromisuri pentru pasagerii din al treilea rand de scaune, cu o latime suficienta pentru a include scaune confortabile pentru trei adulti, in timp ce conturul familiar al modelului Defender asigura spatiu generos la nivelul capului pentru toate cele trei randuri. Detaliile suplimentare ofera o experienta confortabila pasagerului din al treilea rand, inclusiv scaune cu incalzire, cotiere captusite, spatiu de stocare si USB-C pentru a incarca dispozitivele in timpul calatoriei.
    Geamurile mari ofera o vizibilitate excelenta in toate cele trei randuri de scaune, in timp ce trapa panoramica standard din sticla este completata de o a doua trapa deasupra randului trei, dand un aspect luminos si aerisit interiorului. Confortul suplimentar este asigurat de ventilatia pentru fiecare rand, cu conducte suplimentare care ofera mai multa capacitate de incalzire si aer conditionat prin pachetul optional Four Zone Climate Control, disponibil exclusiv pentru Defender 130.
    Randurile doi si trei sunt usor inaltate pentru a asigura o vizibilitate superioara pasagerilor. Accesul in al treilea rand se face fara efort, deoarece scaunele din randul doi se gliseaza si se pliaza in fata pentru a oferi acces facil.
    Defender 130 dispune de un portbagaj spatios si practic, cu un volum de incarcare de pana la 389 litri, chiar si cu ultimul rand de scaune pe pozitie. Atunci cand scaunele nu sunt folosite, acestea sunt pliate pentru a crea un spatiu mare de incarcare, oferind clientilor posibilitatea aranjarii interiorului, potrivit nevoilor lor. Acestea sunt impartite in configuratie 40:20:40 pentru un plus de confort.
    Pentru familii, sistemul ISOFIX se gaseste pe cinci dintre scaunele pasagerilor: scaunele laterale ale randurilor al doilea si al treilea, precum si pe scaunul pasagerului din fata. In versiunea cu cinci locuri a modelului, suprafata de incarcare este de pana la 2.516 litri cu randul doi de scaune pliat.
    Modelul Defender 130 are un ecran tactil Pivi Pro mai mare, de 11,4 inch ca optiune standard dupa introducerea pe Defender 90 si 110 V8, permitand un control imbunatatit asupra functiilor de baza ale vehiculului printr-un afisaj clar si intuitiv. Interfata din sticla curbata ofera functionalitate rapida, de ultima generatie si raspunde imediat ce vehiculul este pornit, cu o structura simpla de meniu si actualizare Software Over The Air, astfel incat sa fie mereu la zi.
    Noul Defender 130 integreaza platforma globala de locatie, what3words, oferind clientilor o navigare precisa chiar si in cele mai indepartate zone. Compania britanica de tehnologie what3words a impartit globul intr-o grila de 57 trilioane de patrate de 3 x 3 m, fiecare cu o adresa unica, usor de retinut, din trei cuvinte.
    Tehnologia integrata permite ca adresele what3words sa fie introduse direct in bara de navigare din Pivi Pro Infotainment sau prin intermediul aplicatiei pentru masini conectate, functionand perfect impreuna cu software-ul existent HERE de navigare si cartografiere conectat.
    Grupuri motopropulsoare eficiente
    Defender 130 include o gama puternica si eficienta de motorizari, in care se regasesc motoarele pe benzina Ingenium cu 6 cilindri P300 si P400 mild-hybrid Ingenium cu sase cilindri P300 si P400 mild-hybrid, dar si motoare diesel Ingenium cu sase cilindri D250 si D300.
    Tehnologia Mild-Hybrid Electric Vehicle (MHEV) sta la baza motorizarilor Ingenium cu sase cilindri ale Land Rover, oferind raspunsuri fara intreruperi, precum si un consum redus de combustibil. Utilizeaza un generator de pornire integrat de 48 V (BiSG) care recupereaza energia pierduta in mod normal la franare si decelerare, care este stocata si utilizata mai tarziu in calatorie, facand totodata sistemul de oprire-pornire mai rapid si mai eficient.
    Fiecare model Defender 130 este echipat standard cu sistemul Intelligent All-Wheel Drive (iAWD) Land Rover si cu o transmisie automata ZF cu opt trepte. Tehnologia iAWD gestioneaza eficient propulsia si distributia puterii intre puntile fata si spate, optimizand eficienta rutiera si capacitatea pe toate terenurile, in functie de nevoi.
    Fiecare model Defender 130 este echipat cu suspensie pneumatica electronica cu dinamica adaptiva si sistemul avansat Terrain Response® al Land Rover, pentru o capacitate all-terrain de neegalat, oferind incredere soferului in orice situatie. Combinatia de sisteme avansate asigura un progres confortabil si fara efort pe suprafete accidentate, cu performante agile.
    Imbunatatiri pentru versiunile Hard Top
    Land Rover a consolidat farmecul SUV-ului 4x4 comercial prin introducerea versiunilor X-Dynamic si functiilor X imbunatatite pentru Defender Hard Top 90 si 110. Astfel, cel mai dur si robust membru al familiei Defender devine si mai atragator pentru o plaja mai larga de clienti. Ambele modele sunt echipate cu motoare diesel Ingenium puternice si eficiente, cu sase cilindri specifice Land Rover. In plus, suspensia pneumatica este acum disponibila ca optiune pentru toate modelele Defender 90 Hard Top.

    Vizualizari: 593