rss

Lancia renunta la Thesis?

  1. 05/01/2009
  2. Tags: Fiat, Lancia, Mercedes, Thesis
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nava-amiral a marcii italiene nu a fost niciodata un adversar pe masura liderilor clasei mari, iar intrarea economiei mondiale in recesiune a determinat conducerea FIAT sa o puna pe lista neagra inca de anul trecut.

    Veche de aproape 7 ani si cu un design original, dar prea nonconformist pentru gusturile majoritatii consumatorilor din acest sector, Thesis ar putea  iesi din gama grupului torinez chiar din aceasta primavara.

    Lancia Thesis si-a facut debutul la Salonul Auto de la Geneva din 2001 dupa ce, cu doi ani inainte, fusese anuntata de conceptul Dialogos.

    La vremea aceea cel mai mare si mai scump sedan oferit de FIAT, Thesis spargea tiparele estetice tipice clasei mari cu un stil aproape scandalos; totusi, spre deosebire de alte incercari de succes ce au marcat istoria industriei auto (cea mai recenta poate fi considerata Mercedes CLS), italianca nu a reusit sa convinga prea mult popor cu bani.

    Din pacate, dat fiind si mediul economic neprielnic, nava-amiral Lancia nu numai ca va fi executata, dar nici nu va avea un urmas (cel putin nu imediat).

    Probabil, golul lasat intre Alfa Romeo 159 si Maserati Quattroporte va fi in cele din urma umplut cu un  urmas al marelui 166, desi nici acesta nu se grabeste sa apara: cel mai devreme, il vom vedea in 2011.

    Vizualizari: 1031