rss

Lancer Sportback vine in toamna

  1. 11/06/2008
  2. Tags: Evolution, Lancer, Lancer sportback, Lancer sportback ralliart, Mitsubishi lancer, Ralliart, Sportback
    Vezi toate fotografiile (5)
    Mitsubishi aduce in octombrie la Salonul Auto de la Paris modelul Lancer Sportback, urmand ca acesta sa fie pus in vanzare in saptamanile ce vor urma expozitiei. Pe langa versiunea de serie, la standul japonezilor vor mai putea fi vazute Lancer Ralliart - care a mai fost expus si cu ocazia Salonului Auto de la Detroit din ianuarie - si Lancer Sportback Ralliart, variante ce vor putea fi comercializate de la sfarsitul anului.

    Mitsubishi Lancer Ralliart si Lancer Sportback Ralliart beneficiaza de aportul unui diferential central activ si cutia de viteze SST cu ambreiaj dublu care se regaseste si pe varianta Evolution. Cele doua versiuni Ralliart urmeaza sa imprumute si caroseria de la Evo, urmand sa se pozitioneze in gama constructorului nipon intre aceasta si versiunea de serie.

    In ceea ce priveste motorul, acesta va fi un 2.0 litri DOHC MIVEC in patru cilindri, din care niponii au "stors" 240 CP si un cuplu maxim de 343 Nm. Varianta de top se va diferentia prin optiunea Super Sport si transmisia integrala ceva mai complexa.

    Desi este un hatchback sportiv, Lancer Sportback reprezinta varianta "blanda" si este disponibil cu doua motorizari pe benzina, de 1.5 litri (109 CP) si 1.8 litri (143 CP), dar si un turbo diesel de 2.0 litri care dezvolta 140 de "cai". Gama diesel ar putea fi imbogatita in primavara lui 2009 cu un nou agregat pe motorina, insa o decizie in acest sens nu a fost luata inca.


    Vizualizari: 1161