rss

Lamborghini Superleggera: informatii oficiale

  1. 27/02/2007
  2. Tags: Gallardo, Lamborghini, Superleggera
    Vezi toate fotografiile (2)
    La putin timp dupa ce va prezentam primele informatii cu privire la versiunea usoara a lui Gallardo pe care Lamborghini o va aduce la Geneva, auto.ro revine cu primele informatii si fotografii oficiale ale bolidului din San’t Agata.

    In duelul direct cu viitorul F430 Challenge Stradale, „Baby Lambo” se va infatisa cu 100 kg mai putin (doar 70 kg pentru versiunea din SUA) si cu 10 CP mai mult decat modelul obisnuit.

    Eliminarea unei greutati atat de insemnate a fost posibila prin folosirea din belsug al fibrei de carbon (capota motorului, difuzorul spate, panourile de protectie ale podelei masinii, oglinzile retrovizoare, panourile usilor, tunelul transmisiei si scaunele sport) si policarbonat transparent (anumite suprafete vitrate si geamul ce-i lasa pe gura-casca sa admire propulsorul V10).

    Ca urmare, masina nu cantareste decat 1.369 kg, astfel incat fiecare din cei 530 CP ai propulsorului V10 de cinci litri nu trebuie sa suporte decat 2,5 kg.

    Performantele rezultate sunt pe masura eforturilor inginerilo italieni, amenintand chiar si suprematia lui Muricelago: acceleratia 0-100 km/h se face in numai 3,8 secunde, iar viteza maxima este de 315 km/h.

    Gallardo Supeleggera (adica „Superusor”) va putea fi condus fara a lua mainile de pe volan multumita cutiei de viteze e-gear, in timp ce transmisia integrala va face tot posibilul sa iti dea impresia ca totul merge, eh, ca pe sine.

    Ferrari va trebui sa se intrebuinteze serios de data aceasta...
    Vizualizari: 1083