rss

Lamborghini isi face competitie monomarca

  1. 27/10/2008
  2. Tags: Gallardo LP560-4, Lamborghini, Super Trofeo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Porsche si Ferrari isi promoveaza demult modelele “de volum” prin intermediul competitiilor monomarca, iar Lamborghini – un constructor ce a prins gustul concurentei in motorsport doar in istoria recenta – vrea acum sa le urmeze exemplul.

    Campionatul va alinia la start 30 de modele Gallardo LP560-4 special preparate, ce vor fi pilotate de clienti privati, echipe ale dealer-ilor si de... o serie de celebritati sponsorizate chiar de catre constructorul din Sant’Agata.

    Bolizii, botezati “Super Trofeo”, vor prezenta o serie de modificari importante comparativ cu versiunea de serie, cele mai importante la nivelul maselor si puterii motorului.

    Astfel, cele doar 1.300 kg ce alcatuiesc masa proprie a masinii (cu 275 kg mai putine decat greutatea unui LP 560-4 obisnuit) vor fi catapultate catre viteze ametitoare de catre un V10 de 570 CP (asadar, cu 10 CP mai puternic decat in serie).

    Puterea este transmisa ca si inainte catre toate cele patru roti via o cutie secventiala cu sase trepte e-gear, insa toate componentele trenului de rulare si sistemului de franare au fost recalibrate sau inlocuite astfel incat “Super Trofeo” sa corespunda specificatiilor unei masini de curse.

    Incluzand si modificarile aerodinamice, pretul unui asemenea bolid se ridica la circa 200.000 de euro; totusi, acesta este doar o piesa a puzzle-ului, care mai include cheltuieli cu echipa si piesele pe care Lamborghini le va pune la dispozitie in paddock-uri decorate ca pentru regi. Bani sa ai...

    Vizualizari: 928