rss

Lamborghini anuleaza Estoque

  1. 23/03/2009
  2. Tags: Estoque, Lamborghini
    Vezi toate fotografiile (1)


    Lamborghini a renuntat la planurile de a produce varianta de serie a lui Estoque, coupe-ul in 4 usi care a fost prezentat anul trecut la Paris. Proiectul a fost anulat pentru moment, constructorul asteptand o perioada oportuna pentru productia sa de serie. Probabil, odata cu stabilizarea pietelor auto, Lamborghini va continua dezvoltarea modelului, avand in vedere primirea pozitiva de la Paris.

    Seful departamentului de cercetare si dezvoltare din cadrul Lamborghini, Maurizio Reggiani, a anuntat ca actualele conditii nu sunt propice pentru lansarea unui model nou. Estoque era inca in faza initiala de proiectare, fiindu-i alocate resurse limitate, astfel a fost usor pentru constructorul italian sa renunte la dezvoltarea sa. Daca proiectul ar fi utilizat considerabil mai multe resurse, ar fi fost mai greu pentru constructor sa il anuleze.

    Conceptul Estoque era un coupe de lux in 4 usi, cu un motor pozitionat central si o tractiune integrala permanenta, ce era propus pentru lansare in 2011 cu un pret de aproximativ 160,000 de euro. Principalii rivali ai modelului ar fi fost Aston Martin Rapide si Porsche Panamera Turbo. Supercar-ul urma sa vina cu o gama larga de motoare, printre care actualulul V10 de 5,2 litri, un V8 supraalimentat, si, o varianta diesel.

    Fanii Lamborghini au insa alte modele pe care sa le astepte, precum varianta Superleggera a lui LP560-4. In plus, Reggiani a declarat ca Lamborghini nu va renunta la e-gear in favoarea unei transmisii cu ambreiaj dublu, deoarece, contructorul considera ca cea din urma este prea lenta si nu imbuteliaza “spiritul dramatic” al unui Lamborghini.
    Vizualizari: 1040
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »