rss

Lada Kalina cu propulsor Opel

  1. 23/02/2007
  2. Tags: Lada Kalina, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)
    AvtoVAZ doreste sa modernizeze tehnica modelului de clasa mica si a inceput negocierile cu General Motors.

    Conform zvonurilor din presa rusa, in locul motorul actual de 1,6 litri si 81 CP, ar urma sa fie folosit cel al lui Opel, cu tehnologie Twinport, de 1.400 cmc si 90 CP, cel mai devreme din 2008.

    Trecerea la agregatul mult mai modern este justificata si de costuri. Momentan, pentru a produce motorul propriu AvtoVAZ cheltuie 1.100 euro pe bucata, in timp ce Ecotec-ul costa 1.300 euro. Putem sa spunem ca rusilor le renteaza sa faca rocada chiar si fara sa creasca pretul.

    Cea mai mare problema cu Kalina au reprezentat-o amanarile constante. Modelul a fost prezentat pentru prima oara in 1999 (cand parea un produs modern), dar productia propriu-zisa a fost inceputa abia in 2004.

    Intre timp, pe piata rusa au aparut rivali de seama cum ar fi Chevrolet Aveo, Skoda Fabia sau Renault Logan, care sunt mai ieftine, mai moderne si au o calitate superioara.

    Deci, rusilor nu le ramane decat sa incerce sa dea 110% pentru a nu pierde lupta definitiv, iar folosirea motoarelor Opel poate fi una din caile de urmat.
    Vizualizari: 1174