rss

La volanul noului BMW Seria 2 Active Tourer: de ce e considerat cel mai bun din segmentul MPV compact

  1. 15/12/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    Lansare importanta in categoria monovolumelor
    De ani de zile segmentul MPV (Multi-Purpose Vehicle) pare a fi intr-o oarecare stare de incertitudine, deoarece cresterea volumului de vanzari de SUV-uri si chiar de Crossover afecteaza aceasta clasa dedicata familiilor.
    Chiar daca sunt masini din segmente diferite, care deservesc obiective diferite (sport, calatorii lungi pentru o familie mai mare) exista soferi care au dificultati in a se hotari in ce directie sa mearga. Totusi este clar ca monovolumele reprezinta pentru familii o optiune practica, functionala si sigura, cu un design atractiv. Este imbucurator faptul ca giganti ai industriei anunta noi lansari in acest segment si se dovedeste totusi ca piata este dinamica, in crestere și intr-o continua transformare.
    Atunci cand vorbim de o lansare BMW, este clar ca avem de a face cu un produs premium versatil la care se adauga siguranta si calitatea asigurata de expertiza producatorului. Si pasiunea de a conduce!
    Lansata cu 7 ani in urma, prima generatie BMW Seria 2 Active Tourer a castigat rapid un loc important in piata, fiind primul automobil BWM din segmentul monovolumelor. Mai mult decat atat, BMW Seria 2 Active Tourer a reprezentat o schimbare in istoria producatorului de automobile si motociclete de lux, fiind primul model BMW cu tractiune pe fata. 
    In toamna acestui an, BMW a anuntat inceperea productiei pentru cea de-a doua generație BMW Seria 2 Active Tourer care va ajunge in showroom-uri incepand cu februarie 2022, in patru modele cu tractiune pe fata si puteri cuprinse intre 100 kW/136 CP şi 160 kW/218 CP.
    Acest nou monovolum premium este diferit de primul model si vom trece in detaliu prin toate noutatile pe care le aduce. Este considerat cel mai bun din segment si este evident ca producatorul a depus efort pentru optimizari de look, de spatiu si de optiuni. 
    Compact, incapator si elegant
    Punctele forte, pe langa imaginea premium si eleganta, sunt stilul si designul recognoscibil, interiorul luxos care a fost reproiectat si calitatea indiscutabila a detaliilor si materialelor utilizate.
    Noul look este curajos, cu o grila frontala octogonala mult mai mare decat la modelul anterior, ceea ce ii da un aspect dinamic si puternic.  Vedem o foarte mare atentie la detalii, pornind de la senzorii de radar care sunt amplasati direct pe aceasta grila, pana la farurile care au o linie ingustata si alungita. Per total masina are o silueta sportiva, dar finisata: geamurile laterale marite dau senzatia de dinamism, iar manerele integrate discret in portiera sunt inovative si moderne. 
    Partea din spate a masinii intareste acest aspect, atat prin liniile foarte conturate, forma spoilerului, cat si prin stopurile in forma de L. Toate modelele sunt echipate cu jante din aliaj usor, un material versatil si practic.
    Interiorul masinii ofera un spatiu foarte generos, iar designul este modern si premium, cu o atentie sporita la toate detaliile. Acesta este unul dintre motivele pentru care la volanul unui astfel de autoturism te simti extrem de increzator si relaxat.
    Dinamic, sportiv, dar cu stil! Cam asta e ce poti spune cand evaluezi interiorul masinii: un panou de instrumente subţire, un ecran central curbat care da un aspect sofisticat si cotiera cu panoul de control integrat. Designul are o abordare minimalista in care elementele de control (butoane, intrerupatoare, etc) au fost reduse la minimum. 
    Pentru cei care decid sa achizitioneze o masina din segmentul monovolumelor spatiul este un criteriu decisiv. In cazul acestui model cu 5 locuri, acesta este chiar generos pentru toti ocupantii masinii. In plus, exista si spatiu de depozitare gandit foarte eficient. Un alt avantaj este faptul ca accesul in masina este facil, datorita usilor largi. 
    Atat scaunele, cat si spatarul banchetei sectionabile din spate sunt echipate inca din versiunea standard cu diverse functii de reglare, cum ar fi inaltimea scaunului, inclinatia spatarului sau reglarea tetierei. In plus, ca dotare optionala puteti selecta scaune cu suport lombar, functie de memorie sau de masaj, scaune incalzite, volan incalzit. 
    Tinand cont ca este vorba despre o masina dedicata in primul rand familiilor, este important sa ai garantia ca toti cei care te insotesc (copii sau chiar bunici) vor sta confortabil si la drumuri mai lungi.
    Portbagajul este generos, avand un volum intre 406 si 470 de litri, in functie de model. Daca se rabateaza bancheta din spate, volumul portabagajului poate ajunge la 1455 de litri. In acest caz este clar  ca vei avea suficient spatiu sa transporti obiecte voluminoase, cum ar fi bicicletele. Sunt disponibile si alte accesorii pentru un extra spatiu de depozitare, atat de necesar pentru vacante in familie la schi sau la mare: suport de biciclete cu montare in spate sau cutie portbagaj cu acces din ambele parti si un volum de 420 de litri.
    Aspectul este important pentru orice conducator auto, dar la fel de mult conteaza tehnologia, functionalitatile si specificatii tehnice. 
    Pentru a oferi siguranta in timpul calatoriilor, varianta standard este echipata cu sistemul de protectie Active Guard. Acest sistem are functii variate: avertizare depăşire bandă cu revenire activă pe bandă, Speed Limit Info, Speed Limit Assist manual şi sistemul de avertizare de coliziune frontală. Tot pentru cresterea sigurantei a fost adaugat un airbag intre conducator si celalalt pasager din fata. 
    O noutate totala pentru segmentul compact este si sistemul iDrive, echipat cu sistemul de operare iD8. Acesta este foarte intuitiv si usor de controlat. Bineinteles, la volan vei fi insotit si de Asistentul Personal Inteligent BMW care are deja o varietate de functii incluse din versiunea standard.
    Modele disponibile sunt cu transmisie automata, existand si versiuni cu ambreiaj dublu, care sustine trecerea mai rapida in viteza. Pasionatii de autoturisme sport se vor bucura sa regaseasca si aici o configuratie cu padele pe volan.
    BMW Seria 2 Active Tourer se evidentiaza in clasa monovolumelor prin cele doua versiuni plug-in hybrid care vor fi disponibile la cateva luni dupa lansare. Variantele hibrid BMW 230e xDrive si BMW 225e xDrive Active Tourer vor oferi autonomie integral electrica pana la 80 de kilometri. 
    Per total, BMW Seria 2 Active Tourer este o optiune pentru cei care isi doresc o masina practica si performanta, dar care vor sa se bucure totodata de rafinamentul si eleganta marcii, chiar daca nu vorbim de teritoriul clasic BMW. 
    Cu siguranta putem spune despre aceasta lansare ca seteaza standarde foarte inalte atat pentru urmatoarele modele compacte BMW si Mini, cat si pentru competitia din categorie.

    Vizualizari: 1073