rss

LA Auto Show: Concept hibrid cu CNG de la Toyota

  1. 19/11/2008
  2. Tags: CNG Camry Hybrid, Concept, Los angeles, Toyota
    Vezi toate fotografiile (5)

    Nici macar un conglomerat economic de succes precum Toyota nu este ferit de vicisitudinile crizei economice globale (si in special a celei din SUA), japonezii urmand a pleca capul la finalul lui 2008 si a recunoaste o scadere importanta a profitului & numarului de masini vandute.

    Asta nu inseamna insa ca au ramas complet fara solutii, iar una extrem de interesanta a fost dezvaluita chiar inainte de inceperea Salonului Auto de la Los Angeles: CNG Camry Hybrid Concept.

    Asa cum ii spune si numele, masina are un motor modificat astfel incat sa consume si gaz natural comprimat (CNG), cele 8 galoane (aproximativ 30 de litri) depozitate in doua rezervoare speciale montate unde odinioara odihnea roata de rezerva (in consecinta, vehiculul a fost echipat cu anvelope run-flat) asigurandu-i o autonomie de circa 400 km.

    Pe parcursul acestei distante, CNG Camry Hybrid va elimina mai putine particule nocive mediului inconjurator decat un model similar propulsat de un agregat pe benzina, respectiv monoxid de carbon, dioxid de carbon si sulf.

    Din pacate, Toyota nu are un plan de productie imediata a acestei masini; pe de alta parte, nu este exclus sa vedem ceva asemanator in productia de serie de indata ce lucrurile in plan economic se vor clarifica cat de cat.

    Vizualizari: 1384