rss

KTM X-Bow, ERPRO si un buggy cu motor Hayabusa testate pentru ROC

  1. 08/10/2008
  2. Tags: ERPRO, KTM X-Bow, Roc, Suzuki Hayabusa
    Vezi toate fotografiile (5)


    Pentru al doilea an consecutiv, Cursa Campionilor (ROC) se va tine in capitala Marii Britanii, pe stadionul Wembley, iar organizatorii au de gand sa introduca in program cateva autovehicule noi, motiv pentru care zilele acestea au testat KTM X-Bow, ERPRO - un prototip suedez si un autovehicul special, produs exclusiv pentru evenimentul londonez.

    Este vorba despre un vehicul cu doua locuri si dubla tractiune, dotat cu un motor prelevat de la "salbatica" motocicleta Suzuki Hayabusa. Testele au loc la Veltins Arena din Gelsenkirchen, Germania, una dintre posibilele viitoare locatii pentru ROC, iar fondatorii acestui eveniment, Michele Mouton si Fredrik Johnsson, s-au declarat de-a dreptul incantati de vehiculele testate.

    "KTM X-Bow este o sportiva extraordinara, nu seamana cu nimic altceva si faptul ca este complet deschisa ofera spectatorilor ocazia de a vedea pilotul la lucru in masina", a spus Johnsson. Inca nu s-a decis ce autovehicule vor fi folosite pe 14 decembrie, data la care va fi numit "Campionul Campionilor", iar testele vor continua si in saptamanile urmatoare, cu alte vehicule. "Autovehiculul cu tractiune integrala este impresionant, arata spectaculos, iar motorul de Hayabusa are un sunet fantastic. La toate masinile testate pentru acest eveniment urmarim mai multi factori: trebuie sa arate bine pentru spectatori, dar in acelasi timp trebuie sa fie distractive si usor de pilotat, avand in vedere ca pilotii sar, practic, dintr-o masina in alta", si-a spus si Mouton, prima femeie de succes din raliuri, punctul de vedere.

    Daca masinile care vor participa la eveniment nu sunt cunoscute inca, nu acelasi lucru se poate spune despre piloti, Michael Schumacher, Tom Kristensen, Sebastien Loeb, Andy Priaulx , Troy Bayliss, Mattias Ekstrom (castigatorul de anul trecut), Jenson Button, Mark Webber si Sebastian Vettel aflandu-se pe lista invitatilor.


     
    Vizualizari: 1401