rss

KTM X-Bow e gata

  1. 07/02/2007
  2. Tags: KTM X-Bow, Salonul auto Geneva
    Vezi toate fotografiile (3)
    La doar o zi dupa anuntul despartirii dintre KTM si Audi in ceea ce priveste proiectul X-Bow, auto.ro va prezinta primele fotografii oficiale ale acestui adversar de temut al lui Ariel Atom.

    Totusi, avem si o veste mai putin buna: masina pe care o aveti in fata ochilor este doar o macheta la scara 1:2,5, care a fost insa testata in tunelul de vant.

    Pana la dezveirea bolidului real mai e insa mai putin de o luna, acesta urmand a fi prezentat la salonul auto de la Geneva.

    Marca din Ingolstadt va continua insa sa furnizeze motorul, care va dezolta 220 CP in versiunea „normala” si 300 CP in versiunea „hard-core”. Pana la urma (dar nu la sfatul nostru), KTM la transformat pe „si” in „sau” in ceea ce priveste transmisia, urmand a oferi atat o transmisie manuala, cat si una de tip DSG, ambele cu sase trepte.

    X-Bow va accelera pana la 100 km/h bine de tot sub patru secunde si nu va avea parbriz, o perche de casti special desenate urmand sa stea scut intre dintii celui aflat la volan si gazele care nu se vor da din cale.

    Problema productiei a cazut in sarcina specialistului italian Dallara, care are misiunea de a fabrica 100 de unitati din aceasta minune ce va costa aproximativ 40.000 de euro. Apoi, daca lucrurile vor merge bine, KTM are de gand sa suplimenteze productia, ce se va desfasura insa la o fabrica din Austria incepand cu 2008.

    Daca e sa ne luam dupa termometrul succeselor  din ultimii ani, nu vedem ce i-ar putea impiedica...
    Vizualizari: 1339