rss

Koenigsegg pregateste CCX si CCXR

  1. 29/02/2008
  2. Tags: Koenigsegg ccx, Koenigsegg CCXR
    Vezi toate fotografiile (1)
    Fabricatul suedez de masini supersport e gata sa dezvleasca la Geneva doua noi variatiuni pe tema CCX/CCXR, numite, simplu, “Edition”.

    Masinile se vor fabrica in numai 20 de exemplare (14 unitati CCX si 6 unitati CCXR) si se vor diferentia de si asa restransul numar de modele Koenigsegg de pe piata prin suspensia setata ca pentru o tura pe circuit, componentele aerodinamice redesenate si panourile din fibra de carbon nevopsite.

    CCXR Edition – bolid propulsat de un motor flex-fuel – va avea aceeasi putere ca si mai inainte (1.018 CP), suficienta pentru a-i imprima masinii o acceleratie pana la 100 km/h in numai 2,9 secunde si o viteza maxima de aproape 400 km/h.

    De aceleasi performante va beneficia insa si CCX Edition, gratie unor modificari la motorul V8 biturbo de 4,8 litri alimentat in exclusivitate cu benzina, care au concluzionat cresterea puterii de la 806 CP la 888 CP.

    In plus, modificarile aduse trenului de rulare – suspensii mai rigide, bare anti-ruliu mai groase, amortizoare mai tari si o garda la sol si mai mica – sunt gata sa transforme orice escapada pe Nurburgring intr-o adevarata proba de sport extrem, pe masura celor 1.330.000 de euro ceruti pe un CCX Edition (sau 1.500.000 pe un CCXR Edition).
    Vizualizari: 1289