rss

Knight XV, un SUV pentru Apocalipsa

  1. 15/01/2009
  2. Tags: Barrett-Jackson, Conquest Vehicles, Gurkha, Knight XV
    Vezi toate fotografiile (8)

    In ultima vreme, tot soiul de profetii ne spun ca sfarsitul lumii este mai aproape decat am crede, asa ca dintr-un scenariu de groaza in care cuvantul de ordine e "scapa cine poate" ai putea fi avantajat in caz ca esti proprietarul unui monstru mecanic precum cel din imagine.

    Bestia este o creatie a celor de la Conquest Vehicles si va fi vanduta prin licitatie la un eveniment al celebrei case Barrett-Jackson, ce va avea loc saptamana aceasta in Scottsdale, Arizona.

    Conquest Vehicles il considera pe Knight XV "cel mai sigur si mai luxos SUV din lume" si, fie vorba intre noi, cu greu pot fi contrazisi: realizat pe baza unui sasiu enorm de Ford F550, mastodontul are o caroserie blindata realizata din otel ultrarezistent si fibra de sticla balistica, care il fac aproape impenetrabil.

    Geamurile, realizate dintr-un material transparent special, au 64 mm grosime si protejeaza un interior de altfel elegant si confortabil, in stare sa acomodeze in conditii de lux pana la sase pasageri.

    Designul este evident inspirat de vehiculul militar Gurkha, folosit de catre armata americana si Ministerul de Externe Rus, insa Knight XV este evident mai "prietenos", inclusiv din punct de vedere tehnic: motorul V10 de 6,8 litri consuma in mod normal biocombustibil si, la nevoie, benzina si chiar motorina.

    Agregatul dezvolta 400 CP si 675 Nm, insa chiar si asemenea performante par slabute in fata cifrei aferente masei proprii: gigantul de 6,10 m lungime, 2,49 m latime si 2,54 m inaltime (garda la sol - 35,5 cm) cantareste nu mai putin de 5.443 kg.

    Asadar, nu va asteptati la acceleratii de Buran si nici la o agilitate nemaivazuta pe viraje, ci mai degraba la transformarea autoturismelor din jur in produse extraplate.

    Nu ca proprietarul si amicii lui vor baga ceva de seama: habitaclul, scufundat in piele si lana fina, are o multime de modalitati de a-ti distrage atentia la ceea ce se intampla in jurul tau, precum un sistem de entertainment Alpine de ultima generatie, un set de monitoare LCD si un Playstation 3.

    Si, cum masina are un pret de baza de 310.000 de $, sa nu va mire daca tot mogulii vor fi mai egali decat altii inclusiv intr-un viitor post-apocaliptic.

    Vizualizari: 2154