rss

Kleemann GTK e gata!

  1. 08/04/2008
  2. Tags: D-sck concept, Kleemann, Kleemann gtk
    Vezi toate fotografiile (4)
    Kleemann este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati tuneri de modele Mercedes-Benz (la un moment dat, conduceau chiar plutonul celor mai puternice creatii Mercedes cu un S-Klasse de aproape 740 CP si 1.300 Nm), insa danezii au considerat ca au acumulat suficienta experienta in ateliere si laboratoarele de cercetare incat sa construiasca primul lor concept car.

    Inca din octombrie anul trecut ei au eliberat primele imagini cu prototipul bazat pe mecanica lui Mercedes SLK (numit GTK si desenat de Christian Brandt), insa abia acum pot spune ca masina dezvoltata de-a lungul a trei ani de zile este gata sa-si cunoasca primii clienti.

    Incisiv si nonconformist, designul propus de Brandt este aproape identic cu cel realizat de studentul Jesper Hermann pentru D-SCK Concept (foto), o masina care si-a facut debutul la Salonul Auto Danez de saptamana trecuta. Cei doi au format deja o noua firma de consultanta pe probleme de design si se vor ocupa in exclusivitate de viitorul artistic al produselor Kleemann pentru multi ani de acum incolo.

    "Asocierea cu o companie de consultanta pe probleme de design este un avantaj mare pentru noi si o decizie mai buna decat cea a angajarii unui designer in cadrul firmei noastre. Jesper si Christian au o vasta experienta in ceea ce priveste designul si produsele Kleemann, iar faptul ca nu vor lucra si pentru alti producatori le va da, cred eu, sansa de a acumula experienta si cunostinte benefice pentru Kleemann pe termen lung. Ganditi-va, de exemplu, la relatia fructoasa si de lunga durata dintre Pininfarina si Ferrari", a declarat Lars Meller Jensen, seful departamentelor de design, marketing si PR al lui Kleemann.

    Revenind la GTK – un nume format din abrevierea lui Gran Turismo Kleemann –, sa mai spunem ca masina, in ciuda componentelor tehnice imprumutate de la cel mai mic roadster Mercedes, este departe de a fi un miel bland.

    Propulsorul preluat de pe SLK 55 AMG a fost impins catre 540 CP si 700 Nm – mai mare decat a oricarui Porsche Carrera aflat in productie –, cifre care catapulteaza proiectilul de calibru mic Kleemann la 100 km/h in numai 3,7 secunde si la o viteza maxima (limitata electronic) de 300 km/h. Slava Domnului pentru plafonul rigid...
    Vizualizari: 925
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »