rss

Kit Mountune pentru Ford Focus ST

  1. 18/09/2008
  2. Tags: Focus, Ford, Mountune, ST, Tuning
    Vezi toate fotografiile (1)


    Focus in cea mai puternica versiune are 225 CP, dar aceasta valoare incepe sa fie cam mica in tagma hot hatch-urilor de top.

    Situatia, teoretic, urmeaza sa fie rezolvata de viitorul RS, dar spun teoretic din cauza faptului ca aceasta versiune va fi substantial mai scumpa decat ST si, colac peste pupaza, nu vor fi produse decat 8.000 de exemplare, ceea ce cu siguranta va duce la o specula care va ridica si mai mult costul de achizitie.

    Se pare ca Ford este constient de aceasta problema si incearca sa ofere o alternativa celor care nu vor sa plateasca pretul pentru un RS. Solutia, deocamdata, este oferita britanicilor, piata din Regat fiind cea mai mare devoratoare de hatch-uri cu peste 200 de cai.

    “Ovalul Albastru” coopereaza cu cei de la Mountune Performance la acest proiect, care contra sumei de 1.120 de lire ridica puterea lui ST la 260 CP si 400 Nm.
    In suma amintita mai incap un intercooler marit, filtre de aer sport, respectiv electronica reprogramata si, cireasa de pe tort, beneficiezi de toate acestea fara sa pierzi garantia de fabrica.

    Performantele, normal, au crescut, ST-ul modificat fiind capabil sa accelereze in 5,9 secunde pana la 100 km/h (in loc de 6,5), iar 160 km/h sunt atinsi in doar 14,1 secunde.

    Se pare, insa, ca Mountune are planuri si mai mari, aceasta versiune fiind doar un prim pas. Vor urma pachete menite sa modifice radical suspensiile de serie, dar si alte trepte de putere.
    Scopul declarat este ca Focus ST sa devina un concurent demn pentru alte compacte cu renume, cum ar fi Subaru Impreza STi, Mitsubishi Lancer Ralliart & Co.

    Noua nu ne ramane decat sa speram ca aceste kit-uri vor ajunge si in reteaua de dealeri din Europa Continentala si, implicit, in Romania.
    Vizualizari: 1904