rss

Kia Sportage primeste un facelift

  1. 23/08/2007
  2. Tags: facelift, Kia, Sportage
    Vezi toate fotografiile (1)
    SUV-ul coreean va intra foarte curand in productie la prima fabrica din Europa a lui KIA – cea de la Zilina, Slovacia – alaturi de versiunile de caroseriei a compactei cee’d (hatch in cinci usi, combi – botezata Sporty Wagon – si hatch in trei usi – cunoscuta drept Pro-cee’d).

    Asiaticii nu vor insa sa treaca atat de usor peste acest moment, urmand a-l sarbatori cum se cuvine cu prezentarea unui facelift a lui Sportage la Frankfurt.

    Schimbarile sunt destul de minore, exteriorul, spre exemplu, primind o grila de radiator usor restilizata, faruri cu tente fumurii, oglinzi retrovizoare mai mari, jante din aliaj cu design nou (cu o dimensiune standard de 16 inch), o gama mai variata de culori si bari de protectie in culoarea caroseriei pentru toate versiunile de echipare.

    Masina care si-a gasit din 2004 incoace peste 100.000 de clienti in intreaga Europa va prezenta si cateva schimbari de natura tehnica, asiaticii luand decizia de a intari suspensiile, a imbunatati precizia sistemului de directie si a monta un set de frane mai performante (discuri de 300 mm pe fata, gata sa opreasca masina in numai 41,6 m).

    De asemenea, soferul si pasagerul din dreapta se vor simti mai confortabil si mai bine tinuti de scaunele usor mai mari, reprofilate pentru a oferi un suport lateral ameliorat, in timp ce locuitorii banchetei spate vor constata ca au mai mult loc la nivelul capului.

    In sfarsit, cireasa este asezata pe acest tort KIA de noua garantie oferita pentru tabla caroseriei, procesul de vopsire unic de la fabrica slovaca permitandu-le coreenilor sa ofere acum una de 10 ani – asadar, cu patru ani mai mare ca inainte.
    Vizualizari: 1161