rss

KIA Rio hibrid la Geneva

  1. 22/02/2007
  2. Tags: KIA Rio hibrid
    Vezi toate fotografiile (1)
    La salonul elvetian, KIA o sa vina cu trei vehicule noi, si anume: versiunea hatchback a lui Cee’d, un concept surpriza (cabrioletul ex_cee'd) si versiunea hibrida a cunoscutului Rio.

    Aceasta aparitie este rezultatul unor promisiuni facute de oficialii companiei la sfarsitul anului trecut. Acestia si-au facut publica intentia de a imbogati gama KIA cu automobile ecologice.

    Rio hibrid ar fi trebuit sa apara inca de anul trecut, dar prezentarea a fost amanata din cauza fluctuatiei cursului de schimb.

    Tehnologia a fost dezvoltata 100% de producatorul coreean si va consta din simbioza unui propulsor clasic pe benzina (cilindree:1,4 litri) ce dezvolta 90 CP, respectiv un motor electric de 12 kW (aproximativ 17 CP).

    In prima faza vor fi produse doar 4.000 de exemplare si toate vor intra (cu ajutorul clientilor) intr-un program de testare mondial, la fel cum a facut si GM cu EV.

    Rio hibrid este foarte important pentru ca va fi primul model ieftin din aceasta categorie si are sanse bune sa atraga si alti producatori catre acest segment, cei mai castigati, in ultima instanta, fiind amatorii de vehicule alternative.
    Vizualizari: 983