rss

KIA planuieste o masina sport

  1. 16/03/2007
  2. Tags: Kia, Peter Schreyer
    Vezi toate fotografiile (1)
    Constructorii coreeni sunt mai activi ca oricand si KIA o dovedeste din nou planuind dezvelirea unei noi masini sport cu ocazia salonului auto de la Frankfurt de anul acesta.

    In caz ca masina va seamana cumplit cu un Audi TT, va spunem de pe acum: nu va mirati, ea va fi desenata de o echipa condusa de Peter Schreyer, creatorul primei generatii a sportivei din Ingolstadt.

    Schreyer, ajuns intre timp sef de design la KIA, a declarat ca va angaja in dezvoltarea proiectului aceleasi tehnici privind designul pe care le-a folosit si la Audi.

    Ideea ca numarul doi coreean va produce un soi de TT este intarita pana si de numele celor doua proiecte, imprumutate din meteorlogie: daca coupe-ul german era cunoscut inainte de aparitie drept „Raindrop” („Picatura de ploaie”), ceea ce va prezenta KIA la Frankfurt este cunoscut acum drept „Project Snowflake” („Fulg de zapada”).

    Oricum, asiaticii sunt convinsi de succesul masinii lor, declarand ca „va soca intreaga lume in aceasta toamna”.

    Si noi suntem  curiosi cum va arata primul model sport KIA si mai ales cum va merge, dat fiind faptul ca prototipul va fi propulsat de un motor turbo de doi litri cilindree dezvoltat impreuna cu Hyundai, ce va aparea in viitor si sub capota unei versiuni sportive a hatch-ului Cee’d
    Vizualizari: 1091