rss

KIA KEE reloaded

  1. 01/04/2008
  2. Tags: Dynamic on-road kinetics, Kia kee, Kia kee_wii
    Vezi toate fotografiile (4)
    Anul trecut, la Salonul Auto de la Frankfurt, KIA a prezentat conceptul KEE, insa iata ca aceasta nu a fost unica ocazie prin care lumea a putut face cunostinta cu respectiva masina: noua versiune, numita KEE_wii, incorporeaza un sistem interesant de control al vehiculului, care inlocuieste atat volanul, cat si pedalele.

    Numita Dynamic On-Road Kinetics, minunea se bazeaza pe prezenta unui soi de telecomanda similara cu cea a unei console pentru jocuri, de la care oricare din ocupantii habitaclului pot controla miscarile masinii pe toate directiile, precum si procesele de accelerare/franare.

    Echipa care a creat-o spune ca inventia lor este mult mai intuitiva si mai simplu de manevrat decat solutia clasica cu volan si pedale si, in plus, aduce niste avantaje certe in timpul calatoriilor. De exemplu, in caz ca intra intr-o tara in care se circula pe partea stanga a drumului, tot ce trebuie sa faca soferul este sa "paseze" telecomanda celui din dreapta sa.

    Mai mult, el poate face acelasi lucru cu oricare din cei care il insotesc – inclusiv cei din spate –, in caz ca respectivul stie exact pe unde trebuie sa mearga pentru a nu se rataci. Practic, KIA KEE_wii poate fi condusa chiar si de catre un copil, lucru recomandat chiar de catre realizatorii ei (toata lumea stie ca in fata unui computer pe care ruleaza un joc cu masini sunt imbatabili, nu?).

    Click aici pentru galerie foto cu Kia KEE Concept .
    Vizualizari: 1036