rss

Kia EV9 remodeleaza experienta utilizarii unui SUV prin design si tehnologii superioare

  1. 16/04/2023
    Vezi toate fotografiile (8)

    Kia Corporation a dezvaluit astazi detaliile complete despre Kia EV9, primul sau SUV varf-de-gama 100% electric cu trei randuri de scaune, care aduce un concept, un design si tehnologie improspatate in industria auto si conduce transformarea rapida a marcii intr-un furnizor de solutii de mobilitate sustenabila in era electrificarii.
    Bazat pe platforma inovatoare E-GMP (Electric Global Modular Platform), modelul EV9 asigura performante robuste, completate de o autonomie 100% electrica de peste 541 km, conform standardului WLTP (World harmonized Light vehicle Testing Procedure). Capacitatea de incarcare ultra-rapida de 800 de volti permite reincarcarea acumulatorului modelului EV9 cu suficienta energie pentru a alimenta automobilul pentru a parcurge 239 km in aproximativ 15 minute.
    Numeroasele tehnologii revolutionare includ sistemul Highway Driving Pilot (HDP), disponibil pentru versiunea Kia EV9 GT Line, care permite conducerea autonoma conditionata de Nivel 3 pe pietele selectate. De asemenea, introduce pentru prima data magazinul online Kia Connect Store, care permite clientilor sa achizitioneze functii si servicii digitale la cerere, oferindu-le flexibilitatea de a alege functiile pe care le doresc si de a imbunatati continuu abilitatile modelului EV9 cu ajutorul tehnologiei Over the Air (OTA), in orice moment.
    Ho Sung Song, Presedinte si CEO, a declarat: „Kia EV9 transcende toate aspectele conceputului unui SUV traditional si reprezinta varful capacitatilor de design si inginerie ale marcii Kia. Creat pentru a satisface nevoile tuturor membrilor familiei, EV9 conduce, de asemenea, tranzitia rapida a marcii Kia catre un furnizor de solutii de mobilitate sustenabila, nu doar prin arhitectura sa EV avansata, ci si prin numeroasele materiale reciclate si durabile utilizate in dezvoltarea sa.”
    Kia va incepe precomenzile pentru modelul EV9 pentru piata coreeana in al doilea trimestru al anului 2023. Kia EV9 si EV9 GT-Line vor fi comercializate pe pietele globale din a doua jumatate a anului.
    Astazi, Kia a lansat in premiera mondiala videoclipul care prezinta detalii specifice despre modelul EV9. Videoclipul poate fi vizionat pe pagina globala a marcii accesand https://worldwide.kia.com/int/ev9
    Design: remodelarea experientei utilizarii unui SUV pentru familiile mileniale
    Ghidat de filozofia de design „Opposites United” a marcii, EV9 revizuieste conceptul unui SUV 100% electric cu un echilibru unic de elemente naturale si moderne. Pilonul de design „Bold for Nature”, care inspira combinatia de elemente din lumea naturala si cea materiala, a jucat un rol esential in dezvoltarea designului modelului EV9.
    Exteriorul modelului Kia EV9 ofera o senzatie de seninatate contemporana potrivita unui automobil EV sofisticat pentru o noua era a mobilitatii sustenabile. Automobilul are un ampatament de 3.100 mm, sustinut de roti de 21, 20 sau 19 inch. Cu o lungime totala de 5.010 mm, are 1.980 mm latime si 1.755 mm inaltimel, afisand un aspect indraznet si contemporan, pastrand totusi caracterul sau unic.
    Partea frontala a modelului EV9 emana incredere, claritate si calm prin liniile si suprafetele sale ascutite si bine definite. Semnatura sa „Digital Tiger Face” isi prezinta identitatea unica, care este accentuata de grila iluminata de tip „Digital Pattern Lighting Grille” si farurile verticale, oferindu-i un aspect creativ si futurist. De asemenea, semnatura „Digital Tiger Face” are doua grupuri de lampi mici in forma de cub, adiacente fiecarui bloc optic. Luminile de zi cu tehnologie LED (DRL) de tip „Star Map” ale modelului EV9 creeaza o structura de iluminare animata sofisticata care va indica grila de tip „Digital Tiger Face” pentru viitoarele modele electrice Kia, oferind in acelasi timp o noua experienta de iluminare.
    Pe langa modelul standard, Kia a dezvaluit designul versiunii GT-Line, care prezinta un  aspect estetic unic care il deosebeste de modelul standard. Barele de protectie fata si spate, rotile si portbagajul de pe plafon au suferit o transformare, imbracand modelul cu o paleta distinctiva de culoare neagra, care emana o prezenta puternica si asertiva, deosebindu-l de omologul sau standard. In special, versiunea GT-Line are o grila unica „Digital Pattern Lighting Grill”, care adauga un element de dinamism si sofisticare designului sau deja impresionant.
    Dincolo de exteriorul sau uimitor, EV9 ofera si performanta datorita unui coeficient aerodinamic impresionant de 0,28. Acest lucru a fost realizat prin implementarea mai multor functii avansate, a unui scut de protectie sub caroserie sculptat 3D - covex in fata si concav in spate – premiera la Kia, roti aerodinamice si fante de aer inovatoare integrate in bara de protectie fata. Aceste elemente functioneaza perfect impreuna pentru a controla in mod inteligent fluxul de aer si pentru a maximiza performanta, oferind o experienta de condus captivanta.
    Kia EV9 ofera o gama larga de optiuni pentru configurarea scaunelor, care raspund nevoilor diverse ale unei familii. Modelul ofera configuratii cu sapte si sase locuri si o multitudine de optiuni pentru scaunele din al doilea rand, in total pana la patru, potrivite pentru diferite situatii, cum ar fi deplasarea, incarcarea la statie si odihna. Primul rand are scaune de relaxare care asigura o postura confortabila pentru odihna. Al doilea rand, pentru prima data printre modelele EV globale, ofera patru optiuni de scaune, inclusiv bancheta cu 3 locuri, scaune independente de baza, de tip relaxare si de tip pivotant cu doua locuri, oferind clientilor posibilitatea sa aleaga dintr-o gama larga de moduri de utilizare.
    Cand este echipat cu scaune de relaxare pentru al doilea rand, EV9 permite ocupantilor din primul si al doilea rand sa adopte impreuna o pozitie inclinata in timp ce SUV-ul se incarca la statie. Cu optiunea scaunului pivotant, scaunele din al doilea rand se rotesc la 180 de grade pentru a permite purtarea de discutii cu cei asezati in al treilea rand. Ocupantii din al treilea rand au la dispozitie mufe de incarcare pentru dispozitive si suporturi pentru pahare.
    Mai multe informatii despre designul Kia EV9 sunt disponibile in comunicatul de presa disponibil la adresa https://www.kianewscenter.com.
    Sustenabilitate: stabilirea de noi standarde pentru o mobilitate responsabila
    Angajamentul strategic Kia de a deveni lider in mobilitatea sustenabila si drumul de parcurs declarat pentru a atinge neutralitatea carbonului pana in 2045 se extind dincolo de furnizarea de sisteme de propulsie EV cu zero emisii. De asemenea, include materialele utilizate in constructia automobilului, iar EV9 duce acest lucru la urmatorul nivel, cu materiale ecologice aplicate pentru a stabili noi standarde in mobilitatea sustenabila.
    Kia EV9 marcheaza o borna de pionierat ca primul model care a adoptat strategia de sustenabilitate a designului in trei pasi a marcii, initiata pentru a elimina treptat utilizarea pielii, aplicand zece articole sustenabile prioritare la toate modelele Kia noi pentru a creste continuu utilizarea de materiale pe baza de bio, cum ar fi porumbul, trestia de zahar si uleiurile naturale. Obiectivul Kia este de a creste proportia de plastic reciclat pe care o foloseste la 20% pana in 2030.
    Paleta de culori a modelului EV9 se inspira din cele patru elemente de baza ale naturii, si anume lumina, aerul, pamantul si apa, pentru a stabili o conexiune cu frumusetea naturii si a o imbina in filosofia de design a modelului EV9.
    Interiorul modelului EV9 dispune de un total de sase combinatii diferite, de la o nuanta moderna de gri deschis si pana la tonuri naturale elegante si o versiune sportiva pentru echiparea GT-Line.
    Sistemul de propulsie electric: gama completa de solutii multiple de mobilitate cu zero emisii
    EV9 ofera o gama larga de configuratii pentru sistemul de propulsie electric bazate pe platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform) si utilizand tehnologia celei de a patra generatii a bateriei dezvoltata de Kia. O baterie de 76,1 kWh este oferita exclusiv pentru modelul standard cu tractiune spate (RWD), in timp ce o baterie de 99,8 kWh este oferita atat in variantele cu tractiune spate (RWD), cat si in variantele cu tractiune integrala (AWD).
    Modelul cu autonomie extinsa RWD Long Range utilizeaza un motor electric de 150 kW / 350 Nm, oferind SUV-ului capacitatea de a accelera de la 0 la 100 km/h in 9,4 secunde, dupa cum arata datele preliminare. De asemenea, propulsat de un singur motor electric, cu o varianta mai puternica de 160 kW / 350 Nm, modelul Standard RWD EV9 poate accelera de la 0 la 100 km/h in 8,2 secunde.
    Versiunea cu tractiune integrala (AWD) este echipata cu doua motoare electrice care impreuna elibereaza o putere totala de 283 kW si un cuplu combinat de 600 Nm. Aceasta combinatie puternica permite SUV-ului sa ajunga de la 0 la 100 km/h in doar 6,0 secunde. Niveluri si mai mari de performanta sunt disponibile cu functia optionala „Boost”, disponibila pentru achizitie ulterioara de la Kia Connect Store. Cuplul combinat este propulsat la o valoare exceptionala de 700 Nm, permitand modelului EV9 sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 5,3 secunde.
    Abordarea holistica oferita de Kia in ceea ce priveste proiectarea sistemului de propulsie electric al modelului EV9 a garantat ca performanta robusta a SUV-ului este completata de o autonomie exemplara. Acest lucru le permite clientilor modelului EV9 sa petreaca cat mai mult timp posibil pe sosea si cat mai putin posibil la statia de incarcare, inspirand incredere deplina familiilor pentru a intreprinde calatorii lungi. De exemplu, modelul Long Range RWD cu anvelope de 19 inch ofera o autonomie estimata de peste 541 km, conform strandardului WLTP. Folosind un sistem de incarcare ultra-rapid de 800 de volti, pachetul de baterii al automobilului poate fi reincarcat cu suficienta energie pentru a-l alimenta pentru 239 km in aproximativ 15 minute.
    EV9 vine cu functionalitatea Vehicle-to-Load (V2L) prin unitatea sa integrata de control a incarcarii (ICCU), permitand descarcarea energiei din bateria automobilului. Familiile pot folosi pana la 3,68 kW de putere pentru laptopuri sau echipamente de camping.
    Sistemul „Highway Driving Pilot”: deblocarea conducerii autonome conditionate de nivel 3
    EV9 face un pas semnificativ spre autonomia deplina. Cheia pentru a realiza acest lucru este sistemul Highway Driving Pilot (HDP) dezvoltat de Kia, care ofera modelului EV9 conducerea autonoma conditionata de Nivel 3. Cincisprezece senzori, inclusiv doi senzori „LIDAR”, ii ofera posibilitatea sa scaneze si sa detecteze obiecte intr-un camp vizual complet de 360 de grade, permitandu-i sa detecteze si sa reactioneze la situatiile din trafic si la alti utilizatori pentru a preveni potentiale coliziuni.
    Oferind asistenta inteligenta, proactiva, in timp real, intr-o gama larga de conditii, sistemul Kia Highway Driving Pilot (HDP) indeplineste criteriile necesare pentru a oferi autonomie de Nivel 3 in anumite zone ale lumii. La acest nivel, masina este capabila sa automatizeze conducerea conditionata acolo unde situatiile o permit, oferind posibilitatea soferului sa ia temporar o pauza de la controlul automobilului.
    Kia planuieste sa ofere sistemul HDP pentru versiunea EV9 GT-line in viitor. Mai multe detalii despre HDP vor fi dezvaluite mai aproape de disponibilitatea sa pe piata.
    Kia Connect Store: actualizarea modelului EV9 oriunde si oricand
    Modul de gandire inovativ oferit de Kia cu privire la ceea ce ar trebui sa fie un SUV de familie se extinde la modul in care clientii pot selecta specificatiile dotarilor modelului EV9. Dincolo de caracteristicile standard ale acestuia, magazinul digital Kia Connect Store ofera o gama larga de optiuni, astfel incat clientii sa isi poata mentine modelul EV9 actualizat in mod constant prin imbunatatirea caracteristicilor si serviciilor digitale ale SUV-ului, fara a fi nevoie sa duca automobilul la o reprezentanta. Tehnologia „Digital Pattern Lighting Grille” a modelului EV9 poate fi actualizata si mai mult prin adaugarea caracteristicii „Lighting Pattern”. De asemenea, clientii pot specifica ce performante suplimentare doresc pentru versiunea cu tractiune integrala AWD EV9, cu o functie optionala „Boost”, care deblocheaza un cuplu suplimentar de 100 Nm pentru motorul electric, pentru o experienta de condus mai palpitanta si mai dinamica.
    Sistemul inteligent de asistenta la parcarea la distanta de nivel 2 (RSPA 2 - Remote Smart Parking Assist 2) dezvoltat de Kia este, de asemenea, oferit ca o functie digitala, la fel ca si functionalitata „Music Streaming” oferita pentru ca pasagerii sa se bucure de sistemul audiovizual, de navigare si telematica (AVNT) al automobilului.
    Siguranta si confort: gandit si proiectat pentru a imbunatati experienta de condus a tuturor ocupantilor
    Numeroasele caracteristici suplimentare ale modelului EV9 facilitate de sistemele avansate de asistenta pentru sofer (ADAS) includ sistemul „Remote Smart Parking Assist 2” (RSPA 2). Aceasta tehnologie permite modelului EV9 sa se parcheze singur fara a fi nevoie de interventia soferului, fie din interiorul sau din afara automobilului, soferul initiind procedura prin intermediul cheii inteligente Kia denumita Digital Key 2.
    Folosind senzori cu ultrasunete pentru a detecta obstacolele, sistemul RSPA 2 manevreaza automat modelul EV9 in spatiul de parcare desemnat, controland acceleratia, franele si schimbarea sensului de mers. De asemenea, sistemul actioneaza automat franele in cazul in care este detectat un obiect care reprezinta un obstacol in calea automobilului. De asemenea, modelul EV9 include sistemul „Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist” (RCCA) pentru a preveni coliziunile cu automobilele care se apropie in timpul deplasarii inapoi.
    Pe langa aceste caracteristici, automobilul incorporeaza numeroase sisteme avansate de asistenta a soferului dezvoltate de Kia pentru a spori siguranta pasagerilor, cum ar fi sistemul Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), sistemul de asistenta la mentinerea benzii de circulatie (LKA - Lane Keeping Assist) si sistemul inteligent de asistenta pentru limitarea vitezei (ISLA - Intelligent Speed Limit Assist), concepute pentru ajuta soferii in scenarii potentiale in care se pot afla in pericol. Sistemul Smart Cruise Control (SCC) bazat pe navigatie asigura condusul in siguranta pe autostrazi si pe drumurile destinate exclusiv automobilelor, in timp ce sistemul „Highway Driving Assist 2” (HDA 2) ofera asistenta la schimbarea benzii de circulatie si foloseste un senzor in volan (HOD - hands-on detection) pentru a asigura implicarea soferului.
    In plus, modelul EV9 ofera siguranta si confort inainte si dupa condus cu functii precum „Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance” si „Parking Collision-Avoidance Assist”. Nu in cele din urma, sistemul „Digital Key 2” utilizeaza tehnologia Ultra-Wide Band (UWB), permitand utilizatorilor sa-si deschida si sa porneasca masina folosind smartphone-ul lor, chiar si atunci cand acesta se afla in buzunar sau in geanta, o alta premiera pentru Kia.
    Kia a folosit doar cele mai avansate tehnologii de design si proiectare pentru a oferi clientilor modelului EV9 si familiilor acestora o siguranta optima in toate conditiile. Cu o structura a sasiului cu o rigiditate la torsiune exceptional de mare si prima tehnologie - in curs de brevetare - privind structura de conexiune a stalpului B, ce dispune de o bariera de protectie extinsa si suprapunere a pragurilor laterale. Aceste tehnologii avansate ofera niveluri de protectie si siguranta de top atat pentru ocupanti, cat si pentru baterii, incluzand zece airbag-uri in interiorul habitaclului.
    Campania globala Kia pentru modelul EV9: „Aici pentru a remodela modul in care ne miscam”
    Kia urmeaza sa se angajeze intr-o serie de campanii globale, exprimate in declaratia „Aici pentru a remodela modul in care ne miscam”. Aceasta declaratie vorbeste despre angajamentul companiei fata de inovare si despre viziunea sa pentru un viitor care este mai sustenabil, mai eficient si mai practic.
    EV9 urmeaza sa isi faca debutul fizic inaugural la salonul „Seoul Mobility Show 2023”. Va fi apoi prezentat la Salonul Auto International de la New York din acest an, la inceputul lunii aprilie. Cu modelul EV9, Kia este gata sa stabileasca un nou standard pentru automobilele electrice care revolutioneaza conceptul de a calatori in stil si confort.

    Vizualizari: 752