rss

Kia EV9 dezvaluit: un automobil 100 electric revolutionar care imbina un design progresiv si indraznet cu caracterul unui SUV autentic

  1. 19/03/2023
    Vezi toate fotografiile (20)

    Kia Corporation a dezvaluit imagini complete ale designului exterior si interior ale modelului Kia EV9, primul sau SUV  100% electric  ”nava amiral” cu trei randuri de scaune, care exprima un stil indraznet si o eleganta sofisticata in interior si in exterior. Kia EV9 reprezinta un pas inainte crucial in calatoria companiei spre a deveni un furnizor de solutii de mobilitate sustenabila.
    Prezenta vizuala indrazneata si increzatoare a modelului EV9 este inspirata de filozofia de design Kia „Opposites United”, care valorifica tensiunea creativa generata de valorile divergente ale naturii si modernitatii, pentru a oferi un intreg armonios. Designerii Kia au realizat o combinatie unica de forme elegante, sculpturale si geometrie increzatoare si asertiva, pentru a oferi un SUV uimitor de contemporan, dar elegant si linistit.
    „Kia EV9 deschide noi drumuri, avand ca scop redefinirea standardelor de design, conectivitate, utilitate si responsabilitate pentru mediu”, a declarat Karim Habib, vicepresedinte executiv si sef al Centrului de design global Kia. „Kia EV9 ofera clientilor o propunere de o calitate exceptionala si o perspectiva EV noua in sectorul SUV-urilor de familie. Aceasta noua tipologie de automobil ofera experiente instinctive si un confort excelent nu doar soferului, ci tuturor ocupantilor, prin utilizarea inovatoare a spatiului, tehnologiei si designului.”
    Design exterior: deschizator de noi drumuri pentru designul viitor al SUV-ului electric
    Ghidati de filozofia de design „Opposites United” a marcii, designerii Kia se straduiesc sa creeze automobile cu un aspect vizual atractiv fara precedent. In special, ideologia pilonului „Bold for Nature” („Indrazneala de a fi naturali”), care combina de elemente din lumea naturala si cea materiala, a jucat un rol cheie in dezvoltarea designului exterior al modelului EV9. Rezultatul este un automobil care imbina fara efort aura incontestabila a unei abilitati robuste pentru toate conditiile de rulare, cu seninatatea unui automobil electric sofisticat care deschide noi drumuri pentru viitorul design al unui SUV electric.
    Partea frontala a modelului EV9 este compusa din linii simple si suprafete ale caroseriei curate, care emana incredere, claritate si calm in egala masura. Accentuata de grila de tip „Digital Pattern Lighting Grille” („Grila de iluminare cu model digital”) si farurile verticale, semnatura de tip „Digital Tiger Face” a modelului EV9 confera un aspect si o senzatie vizionara si futurista / avangardista. Semnatura „Digital Tiger Face” are doua grupuri de lampi mici in forma de cub integrate in caroserie, adiacente fiecarui bloc optic. Luminile de zi inovatoare de tip LED „Star Map” ale modelului EV9 creeaza o noua experienta de iluminare si ofera un model animat sofisticat de lumini care va indica tipul de grila „Digital Tiger Face”  pentru viitoarele modele electrice ale marcii.
    Format dintr-un limbaj de design poligonal, profilul lateral al modelului EV9 combina fara efort o identitate SUV puternica si incontestabila cu o eficienta aerodinamica exceptionala. Structurile triunghiulare dinamice ale aripilor si arcadele geometrice foarte pronuntate ale rotilor se combina cu forma tip ”fuselaj” a caroseriei, unificand elementele poligonale intr-o structura coerenta care prezinta un aspect hotarat. Manerele ascunse ale usilor si o linie ascutita a plafonului in spate ofera o senzatie de miscare lina si eficienta.
    In partea din spate a automobilului, liniile simple si curate ale haionului, care sunt evidentiate elegant de luminile spate subtiri ce oglindesc designul celor din fata, reflecta si mai mult prezenta puternica si increzatoare a modelului EV9.
    Design interior: noi forme de spatiu, confort si experienta pentru toti ocupantii
    Pilonul „Technology for Life” („Tehnologie pentru viata”) al filozofiei de design Kia „Opposites United” asigura ca sunt create doar tehnologii si inovatii care promoveaza interactiuni pozitive, intuitive intre oameni si masini, realizand noi posibilitati de mobilitate. Aceste valori au jucat un rol esential in crearea interiorului modelului EV9. Acestea le-au permis designerilor Kia sa acorde prioritate spatiului, confortului si tehnologiei pentru toti pasagerii, reimaginand ceea ce poate oferi un SUV de familie.
    Construit pe platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform) dezvoltata de Kia, ampatamentul lung al modelului EV9, structura joasa a caroseriei si arhitectura complet plata a automobilului electric au facilitat crearea unui spatiu generos pentru ca toti ocupantii sa se conecteze si sa se relaxeze intr-un confort in stil „lounge” pe toate cele trei randuri de scaune. Oferit atat in variante de sase cat si de sapte locuri - Kia a adunat pareri de la familii pentru a evalua configuratiile si caracteristicile scaunelor asigurandu-se ca modelul EV9 ofera spatiu, confort si experienta in mod egal pentru toti ocupantii, fara sa-si concentreze toata atentia asupra soferului.
    Ocupantii care se aseaza pe primul si al doilea rand de scaune isi pot inclina simultan scaunele pentru a se relaxa si a se odihni atunci cand modelul EV9 se incarca. Scaunele din al doilea rand pot fi rotite usor la 180 de grade, astfel incat ocupantii sa poata interactiona cu cei care stau in al treilea rand de scaune. De asemenea, scaunele din al treilea rand ofera suporturi pentru pahare si puncte de incarcare pentru dispozitive mobile.
    In interiorul cabinei spatioase, luminoase si aerisite, EV9 intruchipeaza un design simplu si elegant, de calitate premium, exceptional de usor de utilizat. Tabloul de bord plutitor panoramic se extinde de la volan pana in centrul automobilului. Doua ecrane touchscreen de 12,3 inchi integrate cu un display de 5 inch imbunatatesc experienta digitala, oferind control fara efort asupra functiilor automobilului si asigurand ca butoanele fizice sunt reduse la minim.
    Consola centrala este echipata cu optiuni ample de depozitare, inclusiv un compartiment spatios situat la baza sa.
    Ecranul de inalta rezolutie, cu functii de navigare si telematica (AVNT) al modelului EV9 creeaza o experienta luxoasa si captivanta. Acesta imbunatateste posibilitatea ocupantilor de a se implica si de a interactiona usor cu lumea digitala. Sub ecranul AVNT, o serie de butoane tactile cu functie „ascunsa” ofera functionalitatea de pornire/oprire impreuna cu ecranul AVNT si controlul incalzirii, ventilatiei si aerului conditionat (HVAC).
    Premiera mondiala se apropie: Kia EV9, aici pentru a remodela modul in care ne miscam
    Kia EV9 va avea premiera globala la sfarsitul lunii martie. In timpul evenimentului, Kia va dezvalui toate informatiile despre produs si va lansa campania globala cu sloganul „ Suntem aici pentru a remodela modul in care ne miscam”.

    Vizualizari: 507