rss

Kia EV9 aduce SUV-ul de maine in lumea de astazi

  1. 25/06/2023
    Vezi toate fotografiile (26)

    Noul Kia EV9 este un SUV 100% electric conceput si construit pentru stilurile de viata moderne din era electrificata. Fiind primul SUV electric “nava amiral” cu trei randuri de scaune al companiei, spatiosul si uimitorul model EV9 este un automobil electric robust, sofisticat si avansat din punct de vedere tehnologic. Disponibil cu sase sau sapte locuri, acesta combina stilul indraznet, versatilitatea premium, conectivitatea extinsa si designul Kia  cu semnatura „Opposites United” pentru a oferi un automobil pregatit pentru orice provocare, cu o autonomie de pana la 541 de kilometri, conform standardului WLTP.
    Prezenta vizuala uimitoare a automobilului este inspirata de filozofia de design „Opposites United” dezvoltata de Kia, care gaseste armonie in calitatile contrastante ale naturii, modernitatii si tehnologiei. O pozitie puternica, dar linistita si o gama de inovatii inteligente fac ca modelul EV9 sa fie in aceeasi masura la fel de confortabil in off-road cat si in zonele urbane, in timp ce utilizarea inteligenta a spatiului interior permite tuturor celor aflati la bord sa se simta confortabil, relaxati si conectati.
    „EV9 stabileste noi standarde pentru segmentul sau, redefinindu-l in acelasi timp”, a declarat Jason Jeong, presedintele Kia Europe. „Aduce automobilul de maine in lumea de astazi, incurajand oamenii sa accepte schimbarea catre automobilele electrice si invitandu-i sa faca parte din transformarea mobilitatii. EV9 va juca un rol esential in transformarea marcii Kia si in remodelarea modului in care oamenii se deplaseaza.”
    Un nou standard de referinta pentru automobilele electrice si SUV-uri
    Construit pe platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform) dezvoltata de Kia, EV9 este in fruntea grupului in cel mai popular segment de automobile din Europa. Ampatamentul sau lung si arhitectura plata, 100% electrica a automobilului ofera spatiu generos pentru toti ocupantii, cu confort in stil „lounge” pentru toate cele trei randuri de scaune. Cand automoiblul este stationat, clientul poate alege intre functia de relaxare sau pivotare pentru scaunele din al doilea rand. Scaunele de relaxare ofera un confort superior, in timp ce scaunele pivotante pot fi intoarse pentru a sta fata in fata cu scaunele celui de-al treilea rand. In plus, modelul EV9 are numeroase inovatii care fac calatoriile mai confortabile si mai comode, inclusiv oglinzi laterale digitale, manere de usa „ascunse”, scaune de relaxare si un afisaj panoramic „Triple-Panorama-Display”.
    „Kia EV9 este unic prin faptul ca nu este conceput numai pentru soferi, ci este SUV-ul tuturor, oferind un nivel fara precedent de confort, spatiu, acces si tehnologie”, a declarat Sjoerd Knipping, Vice President of Marketing and Product al Kia Europe. „De asemenea, acesta prezinta o abordare holistica a electrificarii, care permite automobilului sa faca mult mai mult decat sa se deplaseze de la punctul A la punctul B. Printre multe caracteristici inovatoare, modelul EV9 poate alimenta dispozitive si aparate electrice, poate incarca alte automobile electrice si chiar va poate oferi energie acasa. Dorim sa oferim clientilor caracterul practic al unui SUV cu trei randuri de scaune cu experienta de condus a unui automobil electric.”
    Autonomia de pana la 541 de kilometri este completata de incarcarea ultra-rapida, care poate suplimenta autonomia cu pana la 239 km in doar 15 minute. De asemenea, modelul EV9 este echipat cu incarcare bidirectionala, ceea ce inseamna nu numai ca clientii isi pot incarca automobilul electric folosind un wallbox sau un punct de incarcare public, dar pot in egala masura sa foloseasca energia stocata in bateria EV pentru a alimenta dispozitive electronice – sau chiar, in viitor, casa lor.
    De asemenea, EV9 este primul automobil Kia al carui software care poate fi actualizat prin intermediul magazinului online Kia Connect, permitand clientilor sa-si personalizeze automobilul cu functiile pe care le doresc. Materialele ce substituie pielea si cele realizate din plastic reciclat marcheaza o schimbare importanta si semnificativa catre interioare mai sustenabile.
    Kia EV9 reprezinta un pas inainte crucial in calatoria companiei spre a deveni un furnizor de solutii de mobilitate sustenabila. Fiind unul dintre primele automobile din Europa care a atins conducerea autonoma de nivel 3, EV9 poarta ADN-ul viitorului si ajuta la deschiderea drumului catre o mobilitate fara emisii, complet conectata si autonoma.
    Un design indraznet, inspirat din natura
    La fel ca modelul premiat Kia EV6, EV9 imbratiseaza filozofia de design „Opposites United” a companiei. Exteriorul este caracterizat de o geometrie solida, linii curate si un profil SUV indraznet, fara cusur.
    In partea frontala, EV9 are cea mai recenta generatie a semnaturii de tip „Digital Tiger Face” a companiei. Farurile verticale distinctive sunt formatedin LED-uri si se caracterizeaza printr-o fascicul cu proiectie subtire, sau pentru versiunea GT-line, o proiectie in forma unui cub mic. In spate, designul unic al lampii de tip „star map” integrat in cadrul stopurilor cu tehnologie LED ii confera un aspect usor de recunoscut. Manerele automate „ascunse” ale usilor contribuie la aspectul modern, high-tech, in timp ce clapetele active de aer de tip „Air Curtain” permit circulatia aerului si imbunatatesc eficienta aerodinamica. Anvelopele de 19, 20 sau 21 de inch, care absorb zgomotul, montate pe jante din aliaj cu rezistenta redusa la rulare, cu un element unic de design dreptunghiular completeaza exteriorul.
    „Vrem sa impartasim viziunea noastra in care natura si ceea ce este creat de om pot coexista in armonie”, a declarat Karim Habib, Executive Vice President and Head of Kia Global Design Center. „Exteriorul, inspirat de pilonul de design „Bold for nature” al filosofiei „Opposites United”, aduce un omagiu perfectiunii naturii, in timp ce interiorul intuitiv ofera unele dintre cele mai avansate tehnologii ale noastre.”
    EV9 va fi disponibil in Europa in cinci versiuni de culoare cu finisaj lucios, incluzand culorile Snow White Pearl, Aurora Black Pearl, Flare Red, Pebble Grey, Iceberg Green. In plus, culoarea Ivory Silver cu finisaj lucios sau mat este disponibila exclusiv pentru versiunea EV9 Baseline. In cele din urma, preluat de la prototipul „Concept EV9”, culoarea Ocean Blue poate fi aplicata versiunii GT-line intr-un finisaj mat sau lucios.
    Interior minimalist pentru o experienta intuitiva
    Kia EV 9 se caracterizeaza printr-un interior spatios, cu un aspect minimalist si usor de utilizat. Arhitectura unica EV, cu ampatamentul lung si podeaua plata datorita platformei E-GMP, permite mai mult spatiu in habitaclu decat oricand. Modelul EV9 vine cu trei randuri de scaune si este disponibil atat cu sase, cat si cu sapte locuri in dotarea standard. In prezent, este unul dintre singurele automobile electrice disponibile cu sapte locuri.
    La intrarea in Kia EV9, clientii vor fi intampinati de emblema Kia de pe volan, care este iluminata in timpul condusului. De asemenea, modelul vine si cu optiunea oglinzilor laterale digitale (Digital Side Mirrors (DSM) - ecrane digitale conectate la camere video in loc de oglinzi traditionale. Acestea extind campul vizual al soferului, sporind atat siguranta, cat si confortul. Intre timp, oglinda retrovizoare digitala poate fi folosita ca o oglinda cromatica electrica normala sau ca afisaj pentru imaginea camerei, ceea ce permite soferului sa obtina o vedere din spate sigura in situatiile in care vederea este neclara.
    Consola centrala este echipata cu un incarcator rapid wireless pentru telefon si un modul cu port USB si incarcator. Al doilea si al treilea rand de scaune au si incarcatoare USB. Diverse lumini ambientale sunt aplicate in interiorul cotierelor din fata-spate si pe partea superioara a buzunarelor pentru sticle, oferind diferite functii de iluminare, cum ar fi schimbatorul de viteze si modul „camping” al masinii. Butoanele iluminate ascunse asigura o manevrare intuitiva. Schemele de culori interioare includ Dark Gray & Black, Brown & Black, Dark Gray & Light Gray and Navy Blue & Dark Gray.
    Optiunile unice din al doilea rand de scaune activeaza modurile Pause si Enjoy
    Primul rand ofera scaune de relaxare care pot fi inclinate cu suportul pentru picioare extins in timpul parcarii sau incarcarii. Scaunele reglabile electronic sunt echipate cu un sistem de memorie integrat, ajustand automat pozitia scaunului, precum si a volanului la preferintele prestabilite ale soferului. In plus, al treilea rand de scaune este echipat cu cotiere, inclusiv suporturi pentru sticle si pahare.
    Pe langa scaunele de relaxare din primul rand, structura cu sase locuri vine cu una dintre cele doua optiuni suplimentare pentru pasagerii din randul al doilea, care pot fi activate atunci cand automobilul este stationat: Modul „Pauza”, care transforma interiorul automobilului intr-un spatiu de relaxare folosind scaunele pivotante din al doilea rand si modul „Enjoy” cu scaune de relaxare pe al doilea rand, cu tetiere reglabile.
    Versiunea cu sase locuri cu scaune pivotante are scaune pe al doilea rand echipate cu functie de rotire la 180 de grade. Cand masina este oprita, pasagerii din al doilea rand isi pot intoarce scaunele si pot interactiona direct cu pasagerii din al treilea rand. In aceasta structura, tava glisanta lunga, care se extinde de la consola centrala, actioneaza ca o masa intre scaune.
    Intre timp, modul „Enjoy” permite pasagerilor din al doilea rand sa se intinda atunci cand pasagerii din primul rand se relaxeaza, asigurand confort maxim pentru toti pasagerii in timpul calatoriei. Fiecare scaun de relaxare este echipat cu un suport suplimentar pentru picioare si cu ventilatie completa atat in fata, cat si in spate, pentru a maximiza experienta de condus si de calatorie.
    Aceste doua structuri alternative ale scaunelor redefinesc posibilitatile de activitati in masina, fie ca acestea sunt parcate, in timpul incarcarii sau in modul camping. Pe langa setarile separate pentru sofer si pasagerul din fata, sistemul de climatizare complet independent din partea din spate a automobilului ofera un confort imbunatatit pentru pasager. Acest lucru economiseste energie permitand doar optiunea de incalzire sau racorire a pasagerilor atunci cand acestia o doresc, unde doresc. In plus, EV9 este primul model Kia din Europa cu noul panou de control al climatizarii dezvoltat de Kia. Acest lucru face mai usoara vizualizarea si controlarea tuturor setarilor climei fara a fi nevoie de accesarea submeniurilor sistemului infotainment.
    Inovatie a spatiului interior pentru o arhitectura unica a automobilului
    Cu o lungime de 5.010 mm, Kia EV9 este cel mai spatios automobil de pasageri Kia de pana acum si este al doilea model Kia construit pe platforma BEV dedicata a HMG, Electric Global Modular Platform sau E-GMP. Modelul are o latime de 1.980 mm si o inaltime de 1.750 mm, cu un ampatament de 3.100 mm. Pe langa faptul ca este spatios si incapator pentru pasageri, Kia EV9 vine si cu spatiu suplimentar de depozitare sub forma unui portbagaj frontal. Versiunea cu tractiune spate are un volum maxim de 90 de litri pentru portbagajul frontal, in timp ce versiunea cu tractiune integrala ofera un volum de 52 de litri pentru spatiul de depozitare. Portbagajul din spate ofera un spatiu de depozitare de 828 de litri atunci cand 4/5 locuri sunt in pozitie verticala si pana la 333 de litri cand 6/7 locuri sunt in pozitie verticala.
    Deplasare sustenabila cu un interior eco-friendly
    In conformitate cu transformarea sa pentru a deveni un furnizor de solutii de mobilitate sustenabila, Kia a definit o strategie de dezvoltare sustenabila pentru a integra mai multe materiale eco-friendly in masinile sale. In mod concret, planul cuprinde eliminarea treptata a utilizarii pielii provenita de la animale, aplicarea a zece puncte obligatorii privind sustenabiliatea in interiorul automobilelor sale si inovarea continua a bio materialelor noi.
    Kia EV9 reprezinta prima etapa a acestei calatorii, cu materiale interioare eco-friendly, cum ar fi o alternativele pentru piele din BIO PU (Bio-Poliuretan). Acest material este derivat din ingrediente naturale, cum ar fi porumbul si uleiul de ricin. In plus, PET-ul reciclat (tereftalat de polietilen) si TPO (olefina termoplastica) sunt integrate in plansa de bord si in ornamentele usii si stalpilor. Pentru garniturile interioare, EV9 este proiectat cu materiale plastice reciclate din deseuri post-consum. Materialul textil si covorasele sunt fabricate din PET reciclat, dar si din plase de pescuit reciclate si creeaza o senzatie confortabila, premium. Schimbatorul de viteze si ornamentele au vopsea bio, in timp ce ornamentele interioare folosesc vopsea fara BTX. Firele si pasla din tot interiorul automobilului sunt realizate din PET reciclat 100%.
    Doua optiuni de transmisie ofera o autonomie si o acceleratie excelente
    Kia EV9 este disponibil fie cu tractiune spate, fie cu tractiune integrala. Ambele versiuni vin cu o baterie de 99,8 kW dispunand de a patra generatie a tehnologiei bateriei.
    Versiunea cu tractiune spate are un motor de 150 kW care este capabil de un cuplu maxim de 350 Nm. Atingand o viteza maxima de 185 km/h, aceasta varianta a sistemului de propulsie poate accelera de la 0 la 100 km/h in 9,4 secunde. Are o autonomie 100% electrica de pana la 541 km, conform procedurii WLTP.
    Modelul cu tractiune integrala este propulsat de 2 motoare electrice de 141 kW, ce ofera un cuplu maxim pentru puntile fata si spate de 250 Nm si 350 Nm pentru versiunea Baseline si 350 Nm si 350 Nm pentru versiunea GT-line. Acesta poate atinge o viteza maxima de 200 km/h, poate accelera de la 0 la 100 kmh in 6,0 secunde in versiunea Baseline, respectiv in 5,3 secunde in versiunea GT-line si se mandreste cu o autonomie 100% electrica estimata de pana la 497 km, conform procedurii WLTP.
    Kia EV9 este capabil de incarcare ultra-rapida de 800 de volti, ceea ce inseamna ca clientii pot petrece mai mult timp conducand si mai putin timp incarcand. 15 minute de incarcare au ca rezultat o autonomie 100% electrica de pana la 239 km pentru versiunea RWD si pana la 219 km pentru versiunea AWD.
    Incarcarea inovativa bi-directionala: solutia energetica a viitorului
    Kia EV9 este capabil de incarcare bidirectionala, permitand tehnologii avansate viitoare cum ar fi functia Vehicle-to-Load (V2L), Vehicle-to-Building/Vehicle-to-Home (V2B/V2H) si Vehicle-to-Grid (V2G) . Functia V2L, introdusa pentru prima data pentru Kia EV6 si disponibila in echiparea standard pentru modelul EV9, permite clientilor sa alimenteze dispozitive de 220 V folosind bateria automobilului prin conectarea cablului la portul de incarcare EV. Functiile V2B si V2H se refera la capacitatea automobilului de a alimenta o cladire sau casa clientului. Functia V2G inseamna ca automobilul poate transfera energie inapoi in retea, prin stocarea energiei electrice ieftine la orele de varf si transferand-o inapoi in perioadele cu cerere de varf. Functiile V2B, V2H si V2G vor fi lansate treptat in toata Europa.
    Planificarea calatoriei cu ajutorul sistemului „Kia EV Route Planner” pentru siguranta suplimentara si liniste sufleteasca
    Datorita sistemului inovator „Kia EV Route Planner” clientii pot petrece mai putin timp planificandu-si calatoria in functie de disponibilitatea punctelor de incarcare. Cand sistemul de navigatie detecteaza ca gradul de incarcare a bateriei nu este suficient pentru a ajunge la o destinatie stabilita, recomanda automat un punct de incarcare pentru ruta planificata. Acest lucru reduce anxietatea clientilor privind incarcarea si autonomia, aratandu-le automat cand, unde si pentru cat timp pot sa incarce bateria masinii.
    „Pentru client, sistemul „Kia EV Route Planner” ofera o calatorie inteligenta si facila, fara a fi nevoie sa petreceti in prealabil mult timp cautand statii de incarcare”, a declarat Gunther Frank, General Manager Development Project Operations al Hyundai Motor Europe Technical Center. „Ne dorim ca ei sa poata circula pe distante mai lungi in cel mai scurt timp posibil si in cel mai relaxat mod. Cu functii precum aceasta, ne propunem sa ne conectam si sa imbunatatim sistemele pentru a atinge si depasi asteptarile clientilor si pentru a face pasul de la motoarele ICE la masinile EV cat mai usor posibil.”
    In timpul deplasarilor la temperaturi scazute, aceasta caracteristica functioneaza impreuna cu functia de conditionare a bateriei pentru a preincalzi bateria la temperatura optima de incarcare inainte de a ajunge la statie. Acest lucru permite clientilor sa profite de incarcarea ultra-rapida care economiseste timp, indiferent de vreme.
    Kia EV9 a fost proiectat pentru a maximiza confortul si eficienta pasagerilor, fara a compromite faptul ca ofera un mod de condus captivant. Un SUV adevarat, functii dedicate, cum ar fi tractiunea integrala si modul „Terrain”, inseamna ca este pregatit sa faca fata oricarei provocari de condus.
    Infotainment: tehnologie dedicata
    Interiorul modelului Kia EV9 este echipat cu tehnologie simpla si rafinata pentru o experienta intuitiva a utilizatorului. Sistemul „Triple-Panorama-Display” consta dintr-un grup de ecrane ce cuprinde un ecran de 12,3 inch situat in fata soferului, un ecran AVNT de 12,3 inch si un ecran pentru sistemul de climatizare dedicat de 5,1 inchi ce ofera informatii despre scaune si incalzire. De asemenea, EV9 este echipat cu un sistem „Head-Up Display” (HUD) pentru un plus de confort.
    Pe langa butoanele fizice de pe volan, butoanele ascunse suplimentare sunt iluminate doar cand masina este pornita.
    Sistemul de navigatie cu ecran tactil al modelului Kia EV9 ofera o gama larga de functii, cum ar fi conexiunea Bluetooth multipla oferita in dotarea standard, permitand ocupantilor sa conecteze doua dispozitive mobile simultan, in timp ce functionalitatea Android Auto si Apple CarPlay sunt, de asemenea, oferite in dotarea standard. EV9 vine cu o utilizare imbunatatita a sistemului de recunoastere vocala, bazata pe limbajul natural, care permite utilizarea serviciilor precum sistemul de navigatie, pornirea sistemului media si controlul temperaturii. De asemenea, un ecran de control rapid, care poate fi accesat glisand in jos din partea de sus a ecranului, permite clientilor sa acceseze functiile utilizate frecvent fara a fi nevoiti sa navigheze prin meniuri si submeniuri. Serviciul „Google Fast Pair” face si mai usoara conectarea telefonului la sistemul de infotainment al automobilului pentru utilizatorii Android.
    O caracteristica noua, modul „Car Wash Mode!, face si mai comoda utilizarea unei spalatorii auto automata. Prin apasarea unui singur buton, sistemul AVNT activeaza toate setarile necesare pentru a intra intr-o spalatorie automata, inclusiv asigurarea faptului ca toate usile si geamurile sunt inchise, plierea oglinzilor laterale si asigurarea ca manerele „ascunse” ale usilor raman in interior.
    Ca si in cazul altor modele Kia, clientii EV9 pot beneficia de serviciile Kia Connect Live, care includ navigare online, precum si informatii in timp real despre informatiile din trafic, disponibilitatea locurilor de parcare disponibile si costurile de parcare, locatii si preturi pentru benzinarii si punctele de incarcare pentru automobile EV, prognoze meteo, cautarea online a punctelor de interes si, pe pietele unde sunt disponibile, informatii despre sistemele de detectare a vitezei.
    „Credem ca tehnologia si inovatia promoveaza interactiuni pozitive intre oameni si masini”, a spus Jochen Paesen, vicepresedinte pentru design interior. „Obiectivul nostru cu interiorul cunoscutului Kia EV9 a fost sa combinam functiile de inalta tehnologie pentru un nivel ridicat de intuitivitate. De aceea, am venit cu un interior simplu, rafinat, cu cea mai buna ergonomie si grafica pentru a imbunatati gradul de utilizare pentru clientii nostri.”
    Sistemul audio Meridian Premium pentru experiente audio fara egal
    Pentru iubitorii de muzica, Kia EV9 ofera un sistem audio Meridian Premium cu 14 difuzoare in tot automobilul si un amplificator extern. Functionalitatea Intelli Q ajusteaza automat volumul si calitatea sunetului in functie de schimbarea vitezei automobilului, iar sistemul Horizon permite controlul simultan asupra redarii muzicii si a imaginii/surround-ului.
    Mai multe optiuni de personalizare cu ajutorul magazinului online Kia Connect
    EV9 va fi primul automobil Kia care poate fi modernizat prin intermediul magazinului online Kia Connect pentru un nivel si mai mare de flexibilitate si personalizare. Clientii pot achizitiona functii suplimentare prin Kia Connect, care sunt apoi instalate de la distanta in automobil utilizand actualizari prin satelit (OTA). Acest lucru imbunatateste mai usor ca niciodata experienta clientilor Kia pentru ca acestia sa ramana la curent cu cea mai recenta tehnologie.
    Pe toata durata de viata a automobilului, aceste imbunatatiri vor cuprinde toate elementele acestuia, de la caracteristici de siguranta si confort, performanta de condus, aspect exterior si infotainment, cum ar fi:
    - Sistemul „Remote Smart Parking Assist 2.0” (RSPA 2), unde automobilul se poate parca automat chiar daca soferul se afla in afara sa, cu imbunatatirea detectarii obiectelor.
    - Streaming pentru continut
    - Posibilitatea cresterea cuplului motorului (in anumite tari) 
    Siguranta si linistea sufleteasca oferite standard
    Kia EV9 este echipat cu o varietate de functii active de asistenta si siguranta pentru sofer pentru confort si siguranta maxima pe drum. Este primul model Kia care este echipat cu capabilitati de conducere autonoma de Nivel 3 cu sistemul „Highway Driving Pilot” (HDP). Sistemul „Highway Driving Pilot” mentine o distanta sigura de urmarire fata de automobilul din fata si mentine automobilul centrat pe banda sa, chiar daca soferul elibereaza volanul. Daca sistemul detecteaza un risc iminent, poate efectua o manevra de urgenta pentru a preveni o coliziune. In caz de defectiune sau in situatii limita, soferul este rugat sa preia controlul. Si daca soferul nu reuseste sa preia controlul, automobilul recunoaste acest lucru ca o urgenta si opreste automobilul. In plus, EV9 va veni cu caracteristica remarcabila de condus fara maini, care va fi disponibila mai intai in Germania.
    De asemenea, Kia EV9 vine in dotarea standard cu cea mai recenta generatie a sistemului de asistenta in timpul condusului pe autostrada cu asistarea schimbarii benzii de rulare si detectarea pastrarii mainilor pe volan (Highway Driving Assist with Lane Change Assist and hands-on detection). Sistemul HDA 2 cu detectarea pastrarii mainilor pe volan previne o coliziune daca un alt automobil intervine in fata acestuia cu viteza mica. Sistemul de asistenta la schimbarea benzii de rulare ajuta automobilul sa schimbe benzile atunci cand soferul porneste semnalizarea. Automobilul va schimba automat benzile de rulare in directia indicata atunci cand este sigur sa faca acest lucru.
    Sistemul „Lane Following Assist 2.0” (LFA 2.0) asigura o distanta de trecere laterala sigura prin ajustarea pozitiei automobilului pe banda sa de rulare. In mod similar, sistemul „Lane Keeping Assist” (LKA) emite o avertizare si, daca este necesar, asistarea directiei daca automobilul incepe sa se deplaseze de pe banda sa fara ca semnalizatorul sa fie activat.
    Sistemele „Blind View Monitor” (BVM) si „Blind-Spot Collision-Avoidance Assist” (BCA) ofera un plus de siguranta pentru a preveni coliziunile din spate. Sistemul „Blind View Monitor” afiseaza imagini din spate atunci cand semnalizatorul de directie este activat pentru o vizibilitate suplimentara in timpul schimbarii benzii de rulare, iar sistemul „Blind-Spot Collision-Avoidance Assist” ofera o avertizare sau asistenta la franare daca un alt automobil este detectat la iesirea dintr-un loc de parcare paralel sau la schimbarea benzii de rulare.
    Sistemul de asistenta pentru evitarea coliziunilor frontale 2.0 (Forward Collision-avoidance Assist 2.0 - FCA 2) cu sistemul „Junction Turning/Crossing” ajuta la evitarea coliziunilor cu o varietate de alti participanti din trafic, inclusiv pietoni, biciclisti si alte automobile - incluzand situatiile provocatoare, cum ar fi deplasarea intr-o intersectie, gestionarea traficului din sens opus, si in timpul schimbarilor benzii de rulare. In functie de situatie, sistemul poate furniza o avertizare sau poate aplica controlul discret al directiei sau franarea de urgenta pentru a preveni o coliziune.
    Sistemul inteligent de iluminare frontala (Intelligent Front-lighting System) aprinde automat faza lunga noaptea pentru a imbunatati atat vizibilitatea, cat si siguranta. Intre timp, sistemul de asistenta pentru faza lunga (HBA) poate recunoaste lumina ambientala a unui automobil care se apropie si poate stinge sau aprinde din nou faza lunga.
    Sistemul „Driver Attention Warning” (DAW) monitorizeaza comportamentul soferului si emite un avertisment daca nivelul de atentie este considerat prea scazut. In mod similar, atunci cand este oprit la un semafor, acesta poate, de asemenea, sa avertizeze soferul daca automobilul din fata a plecat deja si soferul nu a reactionat suficient de repede.
    De asemenea, sistemul „Intelligent Speed Limit Assist” (ISLA), recunoaste limita de viteza a drumului si avertizeaza soferul daca incepe sa o depaseasca. Cand este combinat cu sistemul „Smart Cruise Control”, viteza automobilului se va regla automat cand limita de viteza se schimba. Kia EV9 ofera niveluri de protectie si siguranta de varf atat pentru ocupanti, cat si pentru baterii, inclusiv noua airbag-uri care acopera chiar si al treilea rand de scaune.
    Siguranta imbunatatita in timpul stationarii si parcarii
    De asemenea, Kia EV9 este disponibil cu mai multe functii inteligente pentru a face condusul si parcarea mai comode. De exemplu, sistemul „Surround View Monitor” (SVM) afiseaza o imagine video de 360 de grade care poate fi transmisa chiar si catre un smartphone. Sistemul „Rear View Monitor” (RVM) afiseaza o imagine video din spate atunci cand parcati si conduceti.
    Sistemul „Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist” (RCCA) previne coliziunile emitand un avertisment sau aplicand franarea atunci cand automobilul este in marsarier si este detectat un alt automobil care se apropie din lateral – de exemplu, cand acesta iese cu spatele dintr-un spatiu de parcare. Sistemele Parking Distance Warning (PDW), Parking Collision-Avoidance Front and Side (PCA-F/S) si Parking Collision-Avoidance Assist Reverse (PCA-R) ajuta la prevenirea coliziunilor cu pietonii si obiectele in timpul parcarii, iar sistemul Remote Smart Parking Assist 2.0 permite automobilului sa poata fi parcat singur perpendicular, diagonal si alte situatii de parcare (RSPA 2) – indiferent daca soferul se afla sau nu in masina.
    De asemenea, Kia EV9 vine in dotarea standard cu doua functii de siguranta concepute special pentru a proteja pasagerii din spate: Safe Exit Warning (SEW) si Safe Exit Assist (SEA). Cand automobilul este oprit si un alt automobil se apropie din spate, sistemul fie emite un avertisment, fie activeaza dispozitivele de blocare pentru copii pentru a impiedica un pasager din spate sa iasa din automobil intr-o situatie nesigura.
    Salvati o cheie digitala pe telefon pentru un plus de confort
    Pe langa cheia inteligenta a modelului Kia EV9, clientii pot folosi si un smartphone pentru a incuia sau debloca usile, a porni sau a opri masina, a controla alarma de urgenta si a deschide sau inchide portbagajul. Acest lucru se datoreaza noii chei digitale „Digital Key 2” cu tehnologie Ultra-Wide Band (UWB). Si pentru un plus de confort, nici macar nu trebuie sa scoateti telefonul din buzunar pentru a debloca usa. Aceasta cheie digitala poate fi partajata cu pana la trei persoane simultan, iar proprietarul poate controla ce caracteristici sa partajeze si pentru cat timp.
    Noul pas in mobilitatea sustenabila
    Kia EV9 si-a facut debutul european la evenimentul Kia Brand Summit la inceputul acestei luni. Sub motto-ul „Ne miscam responsabil impreuna”, evenimentul a ilustrat modul in care modelul conduce transformarea Kia intr-un furnizor de solutii de mobilitate sustenabila, permitand miscarea in mod european: responsabil, colaborativ, progresist si inspirat.

    Vizualizari: 660