rss

Kia EV6 si Hyundai Ioniq 5, incoronate campioane mondiale la premiile inaugurale „Best Cars Of The Year”

  1. 13/02/2022
    Vezi toate fotografiile (2)

    Modelele inovatoare, 100% electrice, oferind mobilitate sustenabila ale Hyundai Motor Group (HMG) – Kia EV6 si Hyundai IONIQ 5 – au ocupat primul loc la premiile „Cele mai bune masini ale anului” 2021/2022.  Perechea de Campioni mondiali a fost evidentiata pentru calitate, inovatie, design si tehnologie de ultima ora de catre un juriu format din lideri mondiali din industria auto. Atat Hyundai Kia EV6 cat si Hyundai IONIQ 5 au castigat titlul de „Cele mai bune masini ale anului” 2021/2022, invingand modele noi de la marci Premium consacrate, inclusiv Audi e-tron, Ford Mustang Mach-e si Porsche Taycan. Fiecare dintre primele zece locuri a fost ocupat de o marca diferita care acopera sase tari raspandite pe primele trei continente producatoare de masini din lume – Europa, Asia si America de Nord.
    Aceasta noua distinctie prestigioasa din industrie este o dovada suplimentara a faptului ca viziunea de mobilitate sustenabila a HMG este in curs de realizare, Kia si Hyundai devenind lideri recunoscuti in acest domeniu. „Suntem mandri ca primele noastre doua automobile electrice dedicate sunt onorate impreuna drept castigatoarele primei editii a premiilor „Cele mai bune masini ale anului”, a declarat Heung Soo Kim, Head of the EV Business Division al Hyundai Motor Group. „Aceste premii transmit un mesaj clar ca Hyundai IONIQ 5 si Kia EV6 sunt automobile electrice de clasa mondiala, dar si ca suntem pe drumul cel bun cu strategia noastra de electrificare. Lumea se poate astepta la mai multe modele EV importante de la ambele marci in anul viitor.”
    Campioni de calibru Mondial
    Kia EV6 imparte arhitectura inovatoare E-GMP a Grupului, dar forma sa scalabila si modulara permite libertate in designul exterior care distinge clar modelele Kia si Hyundai unele de altele. Deoarece platforma E-GMP a fost dezvoltata special pentru automobile electrice, niciun motor sau sistem de transmisie nu ocupa spatiu, oferind liniilor fluide ale caroseriei modelului EV6 si un aspect mai elegant si mai sportiv decat al fratelui sau Hyundai, cu o rulare pe masura. EV6 a castigat deja mai multe premii internationale de la lansarea sa in a doua jumatate a anului 2021, cu designul sau vizionar, tehnologia conectata de ultima generatie, incarcarea ultra-rapida de 800V si caracteristicile de condus sportive si dinamice, toate atragand o mare apreciere.
    Hyundai IONIQ 5 a fost lansat in 2021 ca primul model din gama de automobile electrice IONIQ dedicata a companiei. Interpretarea moderna a designului retro a lui IONIQ 5 cuprinde prima capota  Hyundai care include si aripile laterale (clamshell hood) si lampi de pozitionare atragatoare in forma de V. Formele din fata si din spate ale automobilului se imbina cu usile pentru a ilustra spiritul de design „Parametric Dynamics”. Bazandu-se pe arhitectura E-GMP, CUV-ul 100% electric are proportii interioare generoase datorita ampatamentului de 3.000 mm, si a spoiler-ului scurt fata si spate. O astfel de combinatie ofera spatiu interior exceptional, performanta dinamica, incarcare ultra-rapida si o experienta optima in masina, toate acestea contribuind la atractivitatea generala a modelului IONIQ 5.
    Premiile „Cele mai bune masini ale anului” au fost infiintate pentru a oferi o viziune neafiliata, nepartizana, unica si total democratica a „celor mai bune” automobile din intreaga lume. Juriul a fost alcatuit din lideri din industria auto, reunind un grup divers care incorporeaza designeri, ingineri, pionieri ai sporturilor cu motor, jurnalisti apreciati, analisti si profesionisti in mass-media, alaturi de distribuitori auto remarcabili, consultanti auto, organizatori de evenimente majore si cumparatori de masini din lumea reala. Aceasta combinatie de neegalat de cunostinte, experienta bogata si know-how aprofundat a contribuit la generarea unei imagini autentice si impartiale asupra „celor mai bune” masini disponibile.
    In calitate de campioni mondiali en-titre, Kia EV6 si Hyundai IONIQ 5 sunt programate sa fie cele doua vedete la standul „Cele mai bune masini ale anului” de la British Motor Show din 18-21 august, eveniment desfasurat la Farnborough International Exhibition and Conference Centre. Acesta va marca, de asemenea, inceputul procesului de selectie, evaluare, testare si votare pentru premiile ”Cele mai bune masini ale anului” 2022/23.

    Vizualizari: 710