rss

Kia EV6 reprezinta spiritul „verde” - Sustenabilitatea merge mai departe de sistemul sau de propulsie

  1. 14/05/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    Primul automobil electric dedicat Kia, EV6, este varful de lance a noilor initiative de sustenabilitate care vor evolua alaturi de gama electrificata Kia aflata in continua expansiune. Progresul privind sustenabilitatea a fost unul dintre factorii cheie evidentiati de juriul care a desemnat Kia EV6 „Masina anului 2022 in Europa” luna trecuta.
    Fiind primul automobil electric dedicat (EV) al marcii, construit pe noua platforma E-GMP (Electric-Global Modular Platform) a companiei, Kia a reusit sa aplice o strategie cu adevarat holistica pentru atenuarea impactului pe care il are EV6 asupra mediului – de la proiectare pana la sfarsitul ciclului de viata.
    Echipa de design Kia a evaluat impactul potential asupra mediului al materiilor prime utilizate in constructia modelului EV6 si a colaborat cu divizia de productie pentru a identifica noi tehnici care ar facilita un proces mai usor atat al dezasamblarii cat si al constructiei automobilului. Modelele 3D au fost folosite pentru a previziona si simula procesele de dezmembrare, iar un model EV6 de test a fost fabricat special pentru evaluarea la sfarsitului ciclului de viata.
    Interiorul modelului EV6 prezinta cele mai recente evolutii de la Kia Hive, parte a Institutului de Cercetare a Materialelor Durabile Kia. Acesta are responsabilitatea sa cerceteze, sa aprovizioneze, sa testeze si sa recomande materialele mai sustenabile pentru utilizarea in automobilele Kia, respectand in acelasi timp cele mai inalte standarde de siguranta si calitate. Expertii Kia Hive lucreaza cu o gama de resurse naturale si reciclate pentru a dezvolta noi materiale si finisaje favorabile mediului, inclusiv cele mai noi tehnologii de miceliu de ciuperci, care sunt ecologice atat in ​​productie, cat si in eliminarea din mediu. In loc de vopsele dure, EV6 are alternative naturale, fara substante chimice; pielea naturala este inlocuita cu un substitut vegan; iar sticlele reciclate sunt turnate in fire si reutilizate pentru a forma panza si covorase.
    Euichul Jeong, Vice President and Head of Strategic Business Planning Division la Kia, a declarat: „Crearea unui automobil durabil depaseste cu mult sistemul sau de propulsie. Stim ca grupurile motopropulsoare cu emisii zero sunt viitorul mobilitatii, dar ce se intampla cu restul automobilului? Cu EV6 luam masuri pentru a reduce impactul aupra mediului in ceea ce priveste structura, materialele, utilizarea si eliminarea din ciclul de viata al automobilului.”
    Marilia Biill, Team Leader al diviziei „Material and Finish” al Kia, adauga: „Munca pe care am inceput-o cu EV6 este o faza de transformare in calatoria privind sustenabilitatea Kia. Cunostintele  acumulate de la modelul EV6 ne-au ajutat sa dezvoltam produse de ultima generatie care se vor aplica modelelor viitoare Kia. Noul nostru parteneriat cu The Ocean Cleanup va elimina deseurile de plastic din oceanele lumii si le va aduce in sistemul nostru de circulatie a resurselor pentru productia viitoare de automobile. Aceasta este o initiativa inspirata care va face o diferenta reala si va ajuta Kia sa creasca utilizarea plasticului reciclat cu 20% pana in 2030.”
    Certificarea emisiilor reduse de carbon
    In 2021, EV6 a devenit primul automobil coreean care a obtinut certificarea privind amprenta de carbon a produsului si eticheta „Carbon Measured” de la Carbon Trust, validand acuratetea amprentei sale de carbon. Kia a finalizat o evaluare a ciclului de viata (LCA) al modelului EV6 pentru a monitoriza in mod activ emisiile pe parcursul intregului ciclu de viata al automobilului. Conceptul LCA (Life Cycle Assessment) evalueaza materiile prime, procesele de productie, piesele, eliminarea si reciclarea la sfarsitul duratei de viata a modelului EV6 pentru a minimiza impactul asupra mediului pe parcursul ciclului sau de viata. O astfel de analiza riguroasa permite Kia sa identifice zonele de impact in lantul sau valoric si sa stabileasca planuri de imbunatatire personalizate pentru a-si dezvolta aria de produse eco-friendly in fiecare etapa.
    In 2023, Kia va ridica din nou stacheta odata cu introducerea modelului EV9 – un automobil electric de ultima generatie care ofera un SUV adaptat noii ere a mobilitatii.

    Vizualizari: 651