rss

Kia EV6 este incoronata „Masina premium a anului 2022 in Germania”

  1. 31/10/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noul crossover 100% electric Kia EV6 a fost votat „Masina anului 2022” in categoria „Premium” a concursului ‘German Car of the Year’ (GCOTY). Prestigioasa distinctie vine intr-un moment in care crossover-ul inovator isi face debutul foarte asteptat in toata Europa.
    EV6 a luptat impotriva unei serii de concurenti prestigiosi pentru a castiga distinctia de top, crossover-ul inovator invingand un set variat de rivali, printre care s-au numarat Hyundai Ioniq 5, Volkswagen ID.4, Audi Q4 e-tron, Skoda Enyaq si Mercedes-Benz Clasa C. Un juriu format din 20 de jurnalisti auto a evaluat modele noi cu un pret de baza cuprins intre 25.000 si 50.000 de euro pentru a determina castigatorul general al categoriei Premium.
    Pe langa cele trei categorii principale care includeau modele din clasele „Compact”, pentru automobilele cu preturi sub 25.000 de euro, „Premium”, pentru automobilele cu preturi intre 25.000 si 50.000 de euro si „Luxury”, pentru automobilele cu preturi de peste 50.000 de euro, competitia a inclus si o categorie suplimentara numita „New Energies”, care reprezenta automobilele electrice alimentate exclusiv cu baterii sau hidrogen. Kia EV6 s-a clasat pe locul al doilea in aceasta categorie.
    „EV6 nu este doar primul model Kia bazat pe noua noastra platforma Electric-Global Modular Platform (E-GMP), ci este si prima masina care incorporeaza noua si indrazneata noastra filozofie de design Opposites United, precum si noua sigla a companiei,” a declarat Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer al Hyundai Motor Group. „Designul emotionant al modelului EV6, performanta dinamica, autonomia impresionanta si capacitatile de incarcare ultra-rapida il evidentiaza cu adevarat ca fiind ceva special. Suntem mandri sa primim premiul pentru Masina Premium germana a anului, care recunoaste munca geniala a echipei noastre dinamice de la Kia.”
    Jason Jeong, presedintele Kia Europe, a comentat: „Este fantastic sa vezi ca EV6 castiga premiul „Masina Premium a anului 2022 in Germania”. In timp ce primele livrari ale crossover-ului nostru electric inovator abia au inceput, aceasta onoare este o recunoastere clara a faptului ca EV6 stabileste deja noi standarde pentru autonomie, performanta, spatiu interior si tehnologie.”
    EV6 este primul automobil electric dedicat (BEV - Battery Electric Vehicle) dezvoltat de Kia, bazat pe noua sa platforma E-GMP - Electric-Global Modular Platform. Arhitectura de inalta tehnologie permite automobilului sa atinga o autonomie de pana la 528 kilometri cu o singura incarcare a bateriei, conform ciclului combinat WLTP, in timp ce tehnologia avansata de incarcare de 800V face ca soferii sa poata incarca EV6 de la 10 la 80% in doar 18 minute. De asemenea, EV6 beneficiaza de spatiu interior de top si de o gama extinsa de tehnologii de infotainment si de asistenta pentru sofer.
    Disponibil atat in configuratii cu tractiune spate, cat si cu tractiune integrala, clientii pot alege intre bateria de inalta tensiune cu autonomie extinsa (77.4 kWh) si standard (58.0 kWh). Acumulatorul de 77.4 kWh este asociat unui motor electric de 168 kW (229 CP) care antreneaza rotile din spate, in timp ce modelele cu tractiune integrala (AWD) cu doua motoare electrice pot produce un total de 239 kW (325 CP). Un model performant EV6 GT cu tractiune integrala, cu 430 kW (585 CP) si capacitatea de a accelera pana la 100 km/h in doar 3.5 secunde va fi pus in vanzare la sfarsitul anului 2022. Pachetul de baterii de 58.0 kWh este asociat cu un motor electric de 125 kW care antreneaza rotile din spate, in timp ce modelele cu tractiune integrala - AWD cu doua motoare electrice pot produce o putere combinata de 173 kW (235 CP).

    Vizualizari: 2079