rss

KIA EV6 a primit cinci stele la testele de siguranta Euro NCAP

  1. 10/07/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    Crossover-ul 100% electric KIA EV6 a primit cel mai mare rating de siguranta in urma testarii extinse de catre Euro NCAP, cea mai importanta organizatie independenta de testare a sigurantei auto din Europa. EV6 a obtinut ratingul maxim de cinci stele, demonstrand si mai mult caracteristicile impresionante de siguranta ale automobilului.
    Modelul EV6 a obtinut un scor de 90% pentru protectia ocupantilor adulti, 86% pentru protectia ocupantilor copii, 64% pentru participantii vulnerabili din trafic, inclusiv pietonii si 87% in categoria „asistenta pentru siguranta”, care evalueaza un automobil pe baza disponibilitatii unei suite cuprinzatoare de tehnologii de evitare a accidentelor.
    Euro NCAP a laudat habitaclul modelului EV6 pentru ca a ramas stabil in testul de impact frontal si ofera o buna protectie a genunchilor si femurului tuturor ocupantilor. Testele pentru scaunele din fata si tetiere au demonstrat o buna protectie impotriva ranilor provocate de lovituri la cap in cazul unei coliziuni din spate. In testul de impact lateral si testul de impact mai sever al montantilor, EV6 a obtinut punctaje maxime, oferind o protectie puternica a tuturor zonelor critice ale corpului soferului si pasagerilor. EV6 a obtinut rezultate bune si la testele pentru ocupantii copii, automobilul protejand toate zonele critice ale corpului manechinelor reprezentand pasageri de sase si zece ani. La testarea tehnologiilor de asistenta pentru siguranta ale modelului EV6, Euro NCAP a evidentiat performanta sistemului de franare automata de urgenta (AEB - Automatic Emergency Braking) al automobilului, care a raspuns bine la detectarea altor automobile si a evitat impactul in majoritatea scenariilor de testare.
    Alte caracteristici de siguranta evidentiate de EuroNCAP au fost sistemul Multi-Collision Braking (MCB) al modelului EV6, care actioneaza automat franele dupa un impact pentru a evita coliziunile secundare si sistemul eCall care alerteaza serviciile de urgenta in cazul unui accident.
    Rating-ul inalt de siguranta obtinut de modelul EV6 a fost permis de platforma E-GMP (Electric-Global Modular Platform) de inalta rezistenta si de structura rigida a caroseriei. Siguranta habitaclului a fost imbunatatita prin utilizarea otelului de inalta rezistenta, care reprezinta 63.6% din structura caroseriei modelului EV6, in timp ce stantarea extinsa la cald in timpul procesului de productie a dus la o valoare de rigiditate la torsiune impresionanta, de 48.5. Un total de sapte airbag-uri avansate sunt disponibile in modelul EV6, inclusiv un airbag lateral central care ajuta la protejarea impotriva unei coliziuni dintre capul soferului si pasagerul de pe scaunul din fata. Toate modelele EV6 sunt echipate standard cu sistemele Kia de management a stabilitatii vehiculului (VSM) si control electronic al stabilitatii (ESC) pentru a ajuta soferii sa mentina controlul la franare si in viraje.
    Filmul complet cu testarea modelului EV6, de pe canalul oficial EuroNCAP, poate fi urmarit accesand urmatorul link: https://www.youtube.com/watch?v=WfOG4dcLIjQ&t=234s

    Vizualizari: 646