rss

Kia EV6, desemnata „Masina Anului 2022 in Europa”

  1. 05/03/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noua Kia EV6 a fost desemnata „Masina Anului 2022 in Europa” la prestigioasele premii COTY (Car of the Year). Inovatorul crossover 100% electric a fost votat castigator general de catre un juriu format din 61 de jurnalisti auto de renume din 23 de tari europene.
    Modelul Kia EV6 a fost initial selectat pentru a fi luat in considerare pentru premiul de top, alaturi de peste saizeci de modele care au fost lansate in 2021. In noiembrie, juriul COTY a redus aceasta lista lunga la o lista scurta formata din sapte modele, dintre care sase erau automobile electrice (EV), demonstrand si mai mult importanta tot mai mare a acestora pentru consumatori pe masura ce societatea face tranzitia catre un nou viitor in mobilitate.
    De pe lista scurta, EV6 a luptat cu succes in fata concurentei formata din Hyundai IONIQ 5, Ford Mustang Mach-E, Skoda Enyaq iV, Cupra Born, Renault Megane E-Tech si Peugeot 308 pentru a fi desemnata „Masina anului 2022 in Europa”. Kia EV6 a primit un total de 279 de puncte pentru a revendica victoria, urmata de Renault Megane E-Tech (265 de puncte), Hyundai IONIQ 5 (261 de puncte), Peugeot 308 (191 de puncte), Skoda Enyaq iV (185 de puncte), Ford Mustang Mach-E (150 de puncte) si Cupra Born (144 de puncte).
    Frank Janssen, Presedintele Juriului „Masina Anului”, a declarat: „Este o surpriza placuta sa vad ca modelul Kia EV6 primeste acest premiu. Era timpul ca marca si grupul sa fie recompensati, deoarece au muncit atat de mult la aceasta masina. Progresul Kia este cu adevarat impresionant.”
    Jason Jeong, Presedintele Kia Europe, a comentat: „Este o mare onoare sa castigam premiul „Masina Anului 2022” cu EV6, primul model Kia care a castigat acest prestigios premiu. Modelul EV6 este cu adevarat o dezvoltare emblematica care a fost conceput inca de la inceput pentru a face mobilitatea electrica distractiva, confortabila si accesibila, combinand o autonomie impresionanta in lumea reala cu capacitati de incarcare ultra-rapida, un interior spatios de inalta tehnologie si o experienta de condus cu adevarat plina de satisfactii. Modelul EV6 este un indicator pentru ceea ce urmeaza sa vina in gama noastra electrificata in plinã evolutie.”
    Platforma dedicata
    EV6 este primul automobil electric dedicat Kia care se bazeaza pe platforma modulara E-GMP (Electric-Global Modular Platform) a companiei. Aceasta arhitectura de inalta tehnologie face ca modelul EV6 sa elimine numeroasele compromisuri cu care se confrunta automobilele electrice care sunt create pe platforme concepute initial pentru a gazdui automobile cu motor cu ardere interna. Ca urmare a dezvoltarii pe platforma E-GMP, EV6 are un spatiu interior de top, o autonomie impresionanta de 528 km si capacitati de incarcare ultra-rapida de 800 V care le permit clientilor sa efectueze o incarcare a bateriei de 10 pana la 80% in doar 18 minute.
    Indicand pozitionarea sa high-tech, EV6 a fost primul model global care a incorporat noua filozofie de design Kia, „Opposites United”, care se inspira din contrastele regasite in natura si umanitate. in centrul filozofiei de design se afla o noua identitate vizuala care evoca forte pozitive si energie naturala, cu combinatii contrastante de elemente stilistice ascutite si forme sculpturale.
    Premiul „Masina Anului 2022 in Europa” este cel mai recent dintr-un numar tot mai mare de premii renumite la nivel mondial acordate modelului EV6 de la lansarea sa anul trecut. Alte titluri revendicate recent includ: premiul „2022 Irish Car of the Year”;  premiul „2022 What Car? ‘Car of the Year’, premiul „Crossover-ul anului” la premiile TopGear.com 2021; castigator al categoriei „Premium” la premiile Masina anului 2022 in Germania; si castigator comun al premiilor inaugurale „Best Cars of the Year” 2021/2022.
    EV6 este primul dintre cele sapte modele electrice dedicate pe care Kia intentioneaza sa le lanseze pana in 2026. Crossover-ul 100% electric va juca un rol cheie in planurile companiei de a deveni un furnizor global de solutii de mobilitate sustenabila.

    Vizualizari: 1159
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »