rss

KIA aduce si un cabriolet la Geneva: ex_cee'd

  1. 22/02/2007
    Vezi toate fotografiile (1)
    Pe langa cee’d Sport Wagon, KIA va veni la Salonul de la Geneva si cu un concept a carui premiera mondiala va avea loc la 6 martie. Denumit ex_cee’d, cabrioletul este desenat de Peter Schreyer, noul Chief Design Officer al coreenilor.

    De aceea, ex_cee’d, cu un nume usor de pronuntat dar greu de scris, va arata directia de design pe care vor evolua modelele KIA sub conducerea sa.

    Avand la baza platforma hatchback-ului cu trei usi cee’d, ce va intra in productie in luna decembrie la uzina din Zilina, in Slovacia, ex_cee’d dispune de o caroserie cu elemente complet noi si un acoperis din material textil, actionat electric.

    Astfel, prin adoptarea acestui tip de acoperis decapotabil, ex_cee’d abordeaza deliberat calea retro, in ciuda trendului actual al acoperisurilor pliabile din metal. Peter Schreyer a acordat o atentie deosebita desenarii unui cabrio clasic.

    “Sunt convins ca moda acoperisului din material textil va renaste. Am trait cu totii cu ideea romantica a condusului cu masina decapotata si pentru mine, acest tip de acoperis este un element esential pentru obtinerea unui cabrio adevarat”, considera Schreyer.

    Cu o linie laterala joasa, aripi musculare ce adapostesc roti cu jante de 19 inch si un “nas” agresiv ce accentueaza o parte frontala extrem de dinamica, ex_cee’d a reusit sa dispuna de o forma ce o scoate din anonimat in aglomerata piata a cabrioletelor.

    Caroseria conceptului este vopsita in “meringue white”, in timp ce acoperisul textil are culoarea “bitter chocolate”, iar aceasta tema cromatica se regaseste si in interiorul masinii, tapitat cu piele in doua culori.

    “Cu acest nou cabriolet concept, KIA demonstreaza inca o data ca este o companie tanara, care pune accentul pe stil si care stie sa combine eleganta cu dinamica”, a spus Yong-Hwan Kim, Senior Executive Vice President si COO KIA Motors.
    Vizualizari: 538