rss

KIA a prezentat noul Cerato

  1. 13/10/2008
  2. Tags: Cerato, Kia, Sedan
    Vezi toate fotografiile (7)


    Iata primele poze oficiale cu noul Cerato, scapate pe mana presei inainte de vreme. Versiunea sedan a lui cee’d vine cu un design mult mai proaspat si cu o gama de motoare moderne.

    Desi generatia precedenta a fost prezentata in 2004, noul model putea veni chiar mai devreme, mai ales ca predecesorul sau a pornit din start cu un design mult prea fad, care s-a demodat foarte repede de-a lungul celor patru ani de cariera.

    Acum, insa, nu se pune aceasta problema, noul Cerato mostenind liniile placute ale modelului american, Forte. Designul a fost semnat de Peter Schreyer (ex-Audi si Volkswagen), care a reusit sa creeze o masina armonioasa, adica portbagajul n-a fost lipit de spatele caroseriei la intamplare, cum au mai fost exemple in acest segment.

    Coreenii au incercat din rasputeri sa pastreze secretul asupra partii tehnice, dar in zadar.
    Stim ca propulsorul de baza va avea 1,6 litri si ca va fi urmat de unul de 2.000 cmc. Exista zvonuri despre un motor mai mare, de 2,2 litri, dar pare putin probabil ca acesta sa fie produs in serie, mai ales cu noile restrictii in ceea ce priveste emisiile de noxe.

    Pe frontul diesel vor activa doua agregate, de 1,6 si 2 litri, cunoscute publicului larg de pe alte modele KIA.

    Toate motorizarile vor veni cu transmisii manuale, dar cele mai mari pot primi si transmisii automate, fireste contra cost.

    KIA n-a dat publicitatii data la care vor debuta vanzarile, dar ne putem astepta la preturi bune, ceea ce poate creste semnificativ cota asiaticilor pe pietele din Europa Centrala si de Est, amatoare de sedan-uri.

    Galerie foto aici

    Vizualizari: 1789