rss

Kerkorian vinde tot

  1. 04/12/2006
  2. Tags: alianta GM-Renault-Nissan, Kirk Kerkorian
    Vezi toate fotografiile (2)
    Omul care si-a dorit cel mai mult alianta GM-Renault-Nissan, miliardarul Kirk Kerkorian, si-a redus la jumatate pachetul de actiuni de 9,9% detinut la numarul unu mondial, dupa ce o a doua mare vanzare a adus in proprietatea cumparatorilor 14 milioane de actiuni in valoare de peste 400 de milioane de $.

    Imediat dupa aceasta tranzactie, Wall Street Journal, citand surse anonime, a lansat zvonul cu mare probabilitate de adevar ca si restul de 4,95% detinut de Tracinda Corporation (compania lui Kirk Kerkorian) la GM a fost vandut catre terti investitori, ceea ce ar insemna sfarsitul unei relatii de 19 luni dintre mogul si GM.

    Miliardarul si-a exprimat deseori frustrarea fata de esecul aliantei franco-americane, iar posibila sa parasire a grupului principal de actionari a avut deja consecinte nefaste asupra valorilor actiunilor GM, care au scazut semnificativ la fiecare dintre cele doua vanzari (aproape un procent la ultima).

    Cat priveste posibilitatea unei retrageri strategice din partea lui Kerkorian, motivata de celebrul dicton „fight another day”, Rick Wagoner, presedintele General Motors, a declarat: „Important pentru noi este sa ne vedem de treaba in fiecare zi si sa facem ceea ce este mai bine pentru afacere si cei care au investit in ea. Nu trebuie sa ne intereseze ceea ce se intampla in afara acestui tablou”.  
    Vizualizari: 1358
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »