rss

Kawasaki confirma retragerea sa din MotoGP

  1. 09/01/2009
  2. Tags: Japonia, Kavasaki, Motogp
    Vezi toate fotografiile (1)

    Kawasaki a confirmat oficial ca isi va retrage echipa din MotoGP. Zvonurile privind plecarea constructorului japonez au aparut imediat dupa Craciun, dar exista totusi posibilitatea reconsiderarii acestei decizii dupa ce o declaratie oficiala in acest sens, anuntata pentru luni, nu a mai avut loc.

    Oricum, dupa intalnirea producatorilor MotoGP ce avut loc in Japonia, Kawasaki si-a confrmat plecarea. “Am luat ieri decizia finala de a nu mai fi prezenti la MotoGP”, a declarat purtatorul de cuvant al celor de la Kawasaki, Katsuhiro Sato. “ Acest aspect a fost luat in considerare inca de la mijlocul lunii decembrie”.

    Kawasaki invinuieste pentru aceasta decizie caderea economica globala: “In contextul climatului economic actual, cu exceptia cazului in care situatia s-ar imbunatati este greu sa spunem ca vom reveni”.

    Plecarea echipei inseamna totodata si plecarea celor doi piloti care au alergat in 2009 - John Hopkins si Marco Melandri. Acestia vor trebui acum sa-si caute un alt team.

    Kawasaki a terminat pe ultimul loc campionatul constructorilor din 2008 si nu a reusit sa obtina nici o victorie de cand s-a intors in cursele de MotoGP, in 2003.

    Vizualizari: 1252