rss

Jumatate din masinile GM vor merge cu etanol

  1. 11/02/2008
  2. Tags: Etanol, General Motors, Hybrid, Troy clarke
    Vezi toate fotografiile (1)
    Planul fostului numar unu mondial pare destul de curajos, mai ales ca el va trebui indeplinit pana cel tarziu in 2012 (daca este sa ne luam dupa declaratiile presedintelui GM North America, Troy Clarke).

    Ca si celelalte doua concerne auto din Detroit, General Motors se afla intr-o cursa contra cronometru de reducere a nivelului emisiilor poluante in cadrul flotei de modele, "biciuind" departamentele de cercetare sa dezvolte cat mai repede atat propulsii de tip plug-in hybrid, cat si de tip flexi-fuel, viabile.

    Intr-o prima faza, sfarsitul lui 2008 va marca existenta unei armada de 11 modele consumatoare de etanol, acestea urmand a fi suplimentate in 2009 cu inca 4 masini.

    In tot acest timp, guvernul american si reprezentantii fiecarui stat vor accelera procesul de inmultire a statiilor de alimentare cu etanol si combustibili derivati, operatiune care va fi sprijinita inclusiv de... GM, proprietar partial al producatorului de biocombustibil Coskata.

    Aceasta companie va deschide o noua fabrica de specific, care va incepe sa produca etanol obtinut din celuloza incepand cu 2010 (in aceste momente, Coskata obtine pretiosul lichid din gunoaie).
    Vizualizari: 1458
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »