rss

Jogger HYBRID 140: Primul model Dacia cu motorizare hibrida

  1. 27/12/2022
    Vezi toate fotografiile (9)

    La un an de la lansare, Jogger inregistreaza deja 83.000 de comenzi. Jogger HYBRID 140, primul model Dacia cu motorizare hibrida, va fi disponibil in curand in reteaua comerciala. Jogger: un vehicul de familie polivalent si robust. Motorizarea HYBRID 140: o tehnologie performanta si fiabila.
    Jogger, un model de succes
    La mai putin de un an de la lansarea sa comerciala, in martie 2022, Dacia Jogger inregistreaza deja 83.000 de comenzi si peste 51.000 de inmatriculari in intreaga lume. Succesul noului model de familie al marcii Dacia este ilustrat de plasarea sa pe pozitia a doua in clasamentul celor mai vandute vehicule de segment C (exceptand clasa SUV) catre clientii persoane fizice din Europa. Din totalul vanzarilor, 2/3 sunt reprezentate de motorizarea mixta benzina-GPL (ECO-G 100) si tot 2/3 din vanzari sunt reprezentate de versiunea cea mai echipata a gamei. Totodata, 55% din clientii Jogger au ales versiunea cu 7 locuri. 
    Povestea de succes continua… Motorizarea HYBRID 140 cu cutie de viteze automata va fi in curand disponibila pe modelul Jogger permitandu-i acestuia sa atraga noi clienti.
    Dacia Jogger HYBRID 140 va fi in curand disponibila in showroom-uri.
    Deschiderea comenzilor pentru versiunea Jogger HYBRID 140 va avea loc in ianuarie 2023, primele livrari fiind prevazute in luna martie a anului viitor. Beneficiind de expertiza Renault Group si fabricat in Romania, la uzina de la Mioveni, Jogger este primul model Dacia echipat cu tehnologie hibrida, contribuind astfel la electrificarea gamei. 
    Odata cu lansarea acestei versiuni, o noua nuanta, Gri Schiste, se alatura paletei de culori deja disponibile. Jogger HYBRID 140 se adreseaza clientilor aflati in cautarea unui vehicul spatios si polivalent, adaptat atat unei utilizari in traficul urban, cat si traseelor lungi si activitatilor in aer liber. In plus, modelul ofera o tehnologie moderna care asigura un demaraj sistematic in mod 100 % electric si un cuplu motor disponibil imediat, care permite accelerari energice. 
    Jogger: Un vehicul de familie polivalent si robust
    Vehicul polivalent, Dacia Jogger preia atribute apartinand a trei categorii diferite de modele: lungimea unui break, spatiul interior al unui monovolum si liniile unui SUV. Robust si beneficiind de avantajul unui ampatament generos, Jogger ofera un nivel ridicat de confort pentru toti pasagerii, inclusiv pentru adultii instalati pe al treilea rand de scaune. Noua versiune hibrida reia toate atuurile modelului de baza: atat spatiul disponibil pentru ocupati cat si volumul de incarcare raman neschimbate. Acest lucru se datoreaza faptului ca inca din faza de proiectare arhitectura vehiculului a fost gandita pentru a integra bateria de tractiune specifica motorizarii hibride. Bateria este instalata sub planseu, in locul rotii de rezerva, la fel ca rezervorul GPL in cazul motorizarii ECO-G 100.
    In modul de functionare „B" („Brake"), cutia de viteze automata cu care este echipat Jogger HYBRID 140 permite amplificarea franarii regenerative si cresterea eficientei franei de motor. Acest mod asigura un nivel mai ridicat al recuperarii de energie si un plus de confort la volan in traficul urban. 
    Afisajul de bord specific al versiunii HYBRID 140 integreaza o serie de informatii esentiale precum nivelul de incarcare al bateriei de tractiune, autonomia ramasa sau transferul de energie. Pentru un plus de confort, Jogger HYBRID 140 dispune, in echiparea de serie, de frana de parcare electrica si de o consola centrala inalta cu spatiu de depozitare inchis si cotiera.
    HYBRID 140: O tehnologie performanta si fiabila
    Jogger inaugureaza motorizarea hibrida in gama Dacia oferind o putere combinata de 140 CP si un nivel redus al consumului si al emisiilor de CO2. Ansamblul de propulsie este alcatuit dintr-un motor pe benzina cu 4 cilindri de 1,6l si 90 CP, din doua motoare electrice (un motor de 50 CP si un demaror/generator de inalta tensiune) si dintr-o cutie de viteze automata electrificata, cu 4 trepte dedicate blocului termic si alte doua, celui electric. Aceasta tehnologie combinata este posibila datorita absentei ambreiajului. 
    Franarea regenerativa, capacitatea inalta de recuperare a energiei, caracteristica bateriilor de 1,2 kWh (230V), la care se adauga randamentul cutiei automate, ofera: 
    • Posibilitatea de a rula in oras in mod 100% electric pana la 80% din timp. 
    • Reducerea consumului cu pana la 40% (fata de un motor termic echivalent in ciclu urban, fara schimbarea stilului de sofat).
    Tractiunea 100% electrica in momentul demarajului si transmisia automata ofera modelului Jogger un confort ridicat in utilizare. 
    Bateria se incarca in mers in etapele de franare si de decelerare. Autonomia versiunii Jogger HYBRID 140 este de peste 900 km (in ciclu mixt omologat WLTP). Bateria de tractiune dispune de o garantie de 8 ani sau 160.000 km.
    Lionel Jaillet – Director de Performanta Produs Dacia
    «La mai putin de un an de la lansarea modelului Jogger, intram intr-o noua etapa propunand pe acest model motorizarea HYBRID 140. Este o motorizare hibrida fara ambreiaj care asigura demararea in mod pur electric si reducerea consumului de carburant. Ilustrand perfect pozitionarea marcii Dacia, Jogger HYDRID 140 este masina de familie hibrida cea mai accesibila de pe piata, dispunand de un spatiu interior generos si de echipamente esentiale. Odata cu sosirea acestei versiuni, Dacia inaugureaza motorizarea hibrida in gama sa».  

    Vizualizari: 1964