rss

Jocurile video te conving sa-ti cumperi masina

  1. 10/02/2009
  2. Tags: jocuri video
    Vezi toate fotografiile (1)


    Incet-incet, odata cu devoltarea tehnologiei, jocurile video au devenit la fel de realiste precum filmele si au inceput sa genereze aceleasi profituri. In 2007, industria jocurilor video a generat 9,5 miliarde $, in timp ce industria cinematografica 9,6 miliarde $. Acum, jucatorii provin din toate categoriile de varsta, ambele sexe si, multumita consolelor precum Nintendo Wii, implica toata familia.

    Iar faptul ca jocurile ne influenteaza judecata nu mai este de mult timp un secret. Jocurile se vand pe ele, insa au capacitatea de a vinde si alte produse asociate lor. Constructorii auto sunt constienti de acest lucru si se lupta pentru un loc pe strazile virtuale.

    Cercetatorii de la Colegiul Carleton au efectuat un test pentru a vedea daca jocurile ce implica automobile au vreun efect asupra dorintei de a cumpara un autovehicul nou. Jumatate din persoanele care au luat parte la teste s-a jucat, in timp ce jumatate i-a urmarit pe acestia, iar la final ambele grupuri au completat niste chestionare. A reiesit ca persoanele care s-au jucat au fost mai atrase de un brand sau de un model.

    Sofatul virtual a schimbat, astfel, atitudinea fata de o masina sau un constructor. In plus, jumatate din cei care s-au jucat au spus ca daca ar cumpara o masina noua, ar cumpara una a constructorului cu care s-au jucat, sau chiar modelul din joc. Ceea ce a demonstrat testul este ca interactivitatea poate lega un brand de cumparatori.

    Avand in vedere aceasta concluzie, nu este de mirare ca vanzarile de publicitate in jocuri se asteapta sa creasca la 1,8 miliarde $ in urmatorii ani.
    Vizualizari: 1005