rss

JJAD P1-E, raspunsul britanicilor la Tesla Roadster si Fisker Karma

  1. 23/01/2009
  2. Tags: Fisker, Jim Dowle, JJAD, P1-E, Tesla
    Vezi toate fotografiile (1)


    Fostul designer de la McLaren, Jim Dowle, anunta cu putin timp in urma ca viitoarea lui creatie va fi cu mult mai avansata decat orice rival de la Tesla Motors, creatorii supercar-ului electric Roadster. Iar JJAD, compania omului care a stat in spatele reusitelor McLaren F1 si Caparo T1, lucreaza deja la un autovehicul ce va concura direct cu produsele Tesla si Fisker, denumit P1-E.

    "O mare parte a problemei consta in a oferi oamenilor ceva ce vor sa conduca. Speram ca P1-E va ridica stacheta pentru vehiculele electrice", a spus Dowle. Supercar-ul lui Jim Dowle este, de fapt, o evolutie a autovehiculului cu propulsie conventionala prezentat la inceputul anului trecut si are un design inspirat de Lancia Stratos si Lotus Exige, insa dispune de usi in stil Mercedes SLR.

    JJAD P1-E va avea o structura ultrausoara, la a carei fabricatie au fost folosite materiale compozite, fibra de carbon si aluminiu. Masa totala de numai 1055 kilograme este pusa in miscare de doua motoare electrice alimentate cu baterii litiu ion, care asigura o autonomie de 370 kilometri la o singura incarcare.

    Pe fisa tehnica mai citim: tractiune integrala, 389 CP si 800 Nm cuplu maxim! Cu asemenea valori, sprintul 0-100 km/h in 2.9 secunde nu surprinde pe nimeni.

    Insa mai presus de aceste performante - deloc de neglijat - este pretul, unul deloc de speriat: circa 58.000 euro. JJAD estimeaza o productie de 500 de exemplare anual, incepand din 2012. 

    Vizualizari: 1246