rss

Japonia: energie din vibratia podurilor

  1. 14/06/2008
  2. Tags: Japonia, Poduri
    Vezi toate fotografiile (1)
    Cand credeam ca le-am vazut pe toate, japonezii dovedesc inca o data ca majoritatea tarilor mapamondului inca nu au iesit din Evul Mediu: tipii astia mici cu piele galbena folosesc energia produsa de vibratiile podurilor pentru a alimenta becuri si alte chestii necesare.

    Podul de peste raul Arakawa are implementata de ceva vreme aceasta tehnologie, insa acum inca patru asemenea constructii incluse in ansamblul autostrazii Shuto din Tokio o vor adopta.

    Principiul de functionare al sistemului este unul destul de simplu: ganditi-va la un difuzor care transforma energia electrica din firul de alimentare in vibratii si... inversati acest proces pentru a va da seama cum functioneaza podurile-minune.

    Asadar, tot acel zgomot provocat de masinile care trec peste ele este “colectat” pentru a produce energie, cantitatea rezultata fiind suficienta pentru a alimenta o suma importanta de corpuri de iluminat.

    Nu se stie cu exactitate cata electricitate poate fi generata in acest mod si nici cat de eficienta este tehnologia, insa este clar ca ea are o oarecare fezabilitate din moment ce japonezii o extind acum si la alte poduri.

    Uneori, ne intrebam cand vor anunta ca au renuntat la avioane in favoarea teleportarii...
    Vizualizari: 1959
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »