rss

Jaguar XF va avea versiune de 500 CP

  1. 06/07/2007
  2. Tags: 500 CP, Jaguar, Jaguar XF
    Vezi toate fotografiile (1)
    Varianta de serie a superbului concept dezvelit de marca din Solihull anul acesta la Geneva va  fi prezentata, tot in acest an, la salonul auto de la Frankfurt, insa ceea ce vor vedea cei prezenti la acest eveniment nu va fi nici pe departe cel mai tare XF.

    Acest titlu va intra in posesia lui XFR peste cativa ani, cand acesta va incerca sa se opuna armadei germane cu un motor de 500 CP.

    Acesta va avea o constructie complet noua, opt cilindrii in V si o capacitate de 5 litri, urmand sa produca 500 CP – si 678 Nm – gratie unui compresor mecanic.

    El va fi montat inclusiv pe viitoarele Range Rover si Range Rover Sport, ultimul urmand a fi in sfarsit in pozitia de a da o replica concludenta celor mai puternice versiuni ale lui Mercedes ML si Porsche Cayenne.

    Revenind asupra premierii noului XF, mai mentionam ca, la startul vanzarilor, limuzina de clasa mare Jaguar va fi disponibila cu un motor de trei litri V6 si unul de 4,2 litri V8, ambele pe benzina (ultimul atat intr-o forma aspirata, cat si intr-una supraalimentata), precum si cu dieselul de 2,7 litri preluat de la actualul model.

    Mai tarziu insa, “motorina” va fi pregatit pentru un upgrade ce va consemna cresterea capacitatii cilindrice de la 2,7 litri la trei litri, in urma careia putera va ajunge de la 207 CP la aproximativ 250 CP.
    Vizualizari: 1315