rss

Jaguar pregateste doua noi modele

  1. 13/02/2008
  2. Tags: F-type, XK
    Vezi toate fotografiile (1)
    Britanicii par sa nu dea doi bani pe schimbarea patronatului, continuandu-si nestingheriti munca de dezvoltare a actualei game. Astfel, la Coventry se planuieste un nou model sport botezat F-Type, dar si un sedan de forma unui coupe cu patru usi bazat pe coupe-ul XK.

    Primul va fi o masina cu doua locuri, pretuita undeva la 40.000 de euro, despre care se spune deja ca se va erija drept un succesor al legendarului E-Type.

    Un joc periculos, am completa noi, insa conducerea Jaguar a terminat deja studiul de fezabilitate, iar rezultatele arata ca masina ar puta deveni un adevarat best-seller.

    Le uram noroc si trecem la XK Sedan, un model care, daca va primi unda verde, va avea de infruntat o concurenta teribila: Mercedes CLS, Porsche Panamera, Audi A7 si, bineinteles, ceea ce va iesi din conceptul BMW CS.

    In mod clar un vector de imagine pentru companie si nu un campion al volumelor, XK Sedan va incerca pe cat posibil un conflict canibalistic cu viitorul XJ, chiar daca masina va fi echipata inclusiv cu un motor V8 supraalimentat de cel putin 500 CP, care va motoriza si viitorul XKR-R
    Vizualizari: 1022