rss

Jaguar nu-l mai vrea pe X-Type

  1. 08/05/2007
  2. Tags: C-XF, Jaguar, X-Type
    Vezi toate fotografiile (2)
    Jaguar ar face orice in aceste momente pentru a-si redresa peste noapte situatia financiara, chiar si sa renunte la unele din modele sale.

    Confruntata cu un plan drastic de restructurare, marca din Solihull cauta sa iasa la liman implementand o strategie cu masini fabricate in serie mica dar profitabile (conform modelului Porsche), fapt care l-ar lasa pe dinafara pe mezinul X-Type.

    Oricum, Jaguar nu are foarte multi bani la dispozitie in vederea dezvoltarii de noi modele, iar marea pondere a acestei sume este alocata viitoarei limuzine de clasa mare XF, succesoarea actualului S-Type.

    Restul este deja alocat pentru viitoarea generatie a navei-amiral XJ, astfel incat, teoretic, micul X-Type ramane fara sustinere.

    Zvonurile sunt conformate chiar de catre un oficial al constructorului britanic, David Blackhall de la Jaguar Australia, care a admis ca, privitor la X-Type, “exista un numar de solutii posibile care sunt luate in calcul in aceste momente in Marea Britanie, iar unele dintre ele spun sa nu mai continuam in aceasta directie”.

    La drept vorbind, nici nu ar avea de ce sa continuie: cel mai mic Jaguar nu a fost niciodat un hit din cauza aspectului sau conservator, iar inrudirea fatisa cu mai ieftinul Ford Mondeo nu a facut altceva decat sa-i amplifice decaderea.

    Pe de alta parte, la fel de logica este si concetrarea intregului efort pe XF, un model prefatat de un concept extrem de reusit din punct de vedere estetic, ce trebuie sa devina instantaneu – precum bine puncteaza acelasi Blackhall – un adevarat “home run” (adica un soi de penalty transformat in ultimul minut de joc).

    Daca va arata precum CX-F (foto), va arunca chiar si tribunele adversarilor in aer…
    Vizualizari: 1034
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »