rss

Jaguar continua sa piarda bani

  1. 26/01/2007
  2. Tags: Jaguar, Pierderi
    Vezi toate fotografiile (2)
    Anul trecut, deficitul inregistrat de compania britanica a fost la cote de-a dreptul alarmante: 715 milioane de dolari, mai ales daca tinem cont de volumul foarte redus al productiei.

    Principala cauza este declinul dramatic al vanzarilor pe toate pietele, dar mai ales pe cea principala: SUA. Peste Ocean procentul celor care au achizitionat un Jaguar in 2006 a scazut cu 32%, ceea ce-i face pe specialistii Ford si pe analistii pietei de specialitate sa declare ca marca britanica se afla in cea mai grea situatie posibila.

    Salvarea este asteptata de la coupe-ul XK, cat si de la XF (urmasul lui S-Type), dar si asa, spun vocile ingrijorate, vor trece ani buni pana cand reprezentatul de lux al portofoliului Ford va ajunge macar pe linia de plutire.

    Previziunile pe urmatorii ani arata asa: in 2007 pierderile sunt estimate la 550 milioane USD, in 2008 la 300 milioane USD, in timp ce 2009, in cel mai bun caz, s-ar putea sa aduca o balanta nula

    Este nevoie de acesti trei ani pentru ca mai sunt in productie o serie de modele prea vechi ca sa fie cu adevarat atractive, iar, pana cand acestea nu sunt schimbate cu altele moderne, vanzarile vor stagna.
    Vizualizari: 795