rss

Piata auto din Italia, invinsa de biciclete

  1. 05/10/2012
  2. Tags: bicicleta, Italia, Masini
    Vezi toate fotografiile (1)

    Criza loveste din plin piata auto din Italia, unde, pentru prima data de la finele celui de-al Doilea Razboi Mondial, numarul de biciclete cumparate a depasit numarul de autovehicule, conform unui studiu publicat de The Christian Science Monitor.

    Ca industria auto inca nu si-a revenit nu mai este un secret pentru nimeni. In plus, un studiu care analizeaza evolutia inmatricularilor din Italia vine sa intareasca aceasta situatie, in ultimul an tot mai multi italieni alegand sa se deplaseze cu bicicleta, in defavoarea masinii.

    Potrivit statistictilor, in 2011 s-au achizitonat 1.750.000 de biciclete, in timp ce numarul de autoturisme inmatriculate a a scazut la 1.748.000, ajungandu-se astfel la cel mai mic nivel dupa 1970. Totodata, italienii au scos de la naftalina alte 200.000 de biciclete.

    Este evident cum evolutia preturilor la carburanti, taxele tot mai mari, asigurarile tot mai scumpe si cheltuielile de intretinere au pus presiune pe locuitorii Cizmei, determinandu-i sa renunte la planurile de a cumpara o masina noua, in favoarea bicicletelor.

    Mai mult decat atat, se estimeaza ca o masina necesita cheltuieli anuale in valoare de 7.000 de euro. La acest costuri se adauga problemele legate de trafic, lipsa locurilor de parcare si zonele cu trafic limitat.

    Vizualizari: 3402