rss

Isuzu ar putea cumpara GMC

  1. 19/09/2008
  2. Tags: Autoeconomie, GM, Gmc, Isuzu
    Vezi toate fotografiile (1)
    d Mihai Rotaru

    General Motors ar putea vinde divizia de camioane GMC catre Isuzu Motors, al doilea mare producator de camioane din Japonia, contra sumei de 100 milioane de dolari.

    Desi analistii anticipau de ceva vreme vanzarea operatiunilor de pe segmentul camioanelor de categorie mijlocie, inca nu este sigur daca concernul american va vinde toate facilitatile care apartin GMC sau va pastra fabrica din Michigan.

    Informatiile consemnate de Mediafax au aparut intr-un cotidian nipon, insa conducerea companiei din Tara Soarelui Rasare a negat ca intre cele doua companii ar exista negocieri. "GM nu a contactat compania in legatura cu o asemenea tranzactie. Vom incepe sa o analizam dupa ce vom primi o propunere", a afirmat Yukiko Okazaki, purtator de cuvant Isuzu Motors.

    GM produce autoturisme si camioane in 35 de tari, insa fostul numar 1 mondial este grav afectat de deprecierea dolarului si delcinul pietei auto din Satele Unite. De cealalta parte, actiunile Isuzu Motors, fosta companie afiliata GM, au crescut cu 10,5%, la 336 de yeni pe unitate.
    Vizualizari: 1100