rss

Isarescu: Parcurile auto sunt pline de masini fitoase in leasing

  1. 27/02/2009
  2. Tags: companii leasing, leasing auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    Tot mai multi romani cedeaza masinile cumparate catre companiile de leasing, iar daca numarul cazurilor de neplata va creste si in sectorul de creditare, atunci acest lucru va afecta tot populatia, intrucat banca este doar un intermediar, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

    Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a afirmat, in cadrul unei conferinte organizate la Cluj-Napoca, ca fluxurile de capital din exterior au devenit "mai putin generoase", dar ca nu au existat retrageri la nivelul bancilor comerciale, ci de exemplu pe segmentul societatilor de leasing.

    "Tot mai multe persoane se intorc la societatea de leasing si cedeaza automobilul. Nu stiu cum este la Cluj, dar in Bucuresti parcurile de masini s-au umplut de masini fitoase in leasing", a spus Isarescu.

    Referitor la sectorul de creditare, Isarescu a spus ca nu exista un singur element in ceea ce priveste relaxarea creditarii.

    "Daca cineva vrea credit si nu prezinta nici un venit, atunci...epoca asta e complet stinsa. (...) Vreau sa spulber speranta unei deblocari pe aceasta baza nesanatoasa. Nu o sa mai avem ce a existat anul trecut in vara", a explicat guvernatorul bancii centrale.

    El a atras atentia ca banca este doar intermediarul unui credit si ca daca va exista o crestere a gradului de neplata, atunci vor exista costuri platite tot de populatie.

    "Un credit este un credit. Nu are nici in clin nici in maneca cu o donatie, un ajutor social. Este placut cand iei un credit si neplacut cand trebuie sa il dai inapoi", a mentionat Isarescu.

    Sursa: Bloombiz 

    Vizualizari: 1988