rss

Ipozeta auto: noul BMW M5

  1. 25/06/2008
  2. Tags: E63, Seria 3 coupe
    Vezi toate fotografiile (3)

    Rivalitatea dintre marcile germane BMW si Mercedes nu mai reprezinta o necunoscuta. Cei doi giganti au pregatit pentru anul viitor noile generatii ale unora dintre cele mai importante game, Seria 5 si, respectiv, E-Klasse, in timp ce diferitele versiuni ale celor doua sedanuri vor aparea pana in urmatoarele 12 luni.

    Daca Mercedes va lansa noul E-Klasse si versiunea E63 la Salonul Auto de la Geneva din martie 2009, BMW a fixat lansarea noii Serii 5 si a versiunii sportive M5 pentru show-ul auto de la Frankfurt, in toamna aceluiasi an.

    Aceste ultime interpretari pe calculator ne dau indicii despre felul in care ar putea arata noua Serie 5 si noul M5, care vor imprumuta liniile de design de la fratele mai mare X6, cum ar fi partea frontala cu uriasa grila, eleganta si agresiva in acelasi timp, dar si de la Seria 3 Coupe, vezi partea din spate.

    Nemtii vor reveni la motorul V10, care pe noua generatie va avea insa doua turbine, ce vor aduce puterea maxima dezvoltata la 580 CP, adica la acelasi nivel cu recent lansatul Audi RS6. Transmisia va fi asigurata de noua cutie de viteze de casa M-DCT cu ambreiaj dublu, care echipeaza si M3.

    Performantele vor fi superioare datorita folosirii din belsug a unor materiale foarte usoare precum fibra de carbon si aluminiu. Masina va avea o structura din aluminiu la partea din fata si traditionala monococa pentru compartimentul din spate si partea posterioara. Aceasta va contribui la o mai buna distributie a greutatii pe cele doua punti si o manevrabilitate superioara.

    Noul BMW Seria 5 va dispune de suspensii de tip MacPherson pe fata si multilink pe spate. Pe noul M5 este posibil ca inginerii bavarezi sa monteze un acoperis din fibra de carbon nevopsit.

    Vizualizari: 1666