rss

Ipoteza: viitorul Humvee

  1. 25/03/2008
  2. Tags: Bae systems, H1, Humvee, Navistar
    Vezi toate fotografiile (2)
    Armata americana testeaza de zor o serie de vehicule tot-teren care, in viitorul apropiat, l-ar putea inlocui pe Humvee – cunoscut noua civililor sub numele de Hummer H1 – in rolul de transportor usor de trupe.

    Unul din acestea este si Joint Light Tactical Vehicle, un urias cu blindaj de 25 mm proiectat de Navistar si britanicii de la BAE Systems, ce are mari sanse de a castiga concursul.

    Unul din atuurile acestui monstru mecanic are o natura oarecum indirecta si vine de pe urma faptului ca Navistar si BAE Systems livreaza deja catre US Army un inlocuitor temporar pentru Humvee, numit Mine Resistant Ambush Protected Vehicle.

    Totusi, nu "pilele" il vor ajuta in mod decisiv, ci avantajele indiscutabile pe care le-a dezvoltat prin intermediul constructiei sale. Spre exemplu, piesele intrate in componenta sa se regasesc deja in nomenclatorul de produse Navistar (asadar, costurile sunt minime si ritmul productiei se poate ridica la cote inalte), iar flexibilitatea configuratiei sale il face usor ajustabil pentru cele mai diverse misiuni la care va fi supus.

    In plus, masina poate iesi dintr-o inclestare pe viata si pe moarte chiar si in trei roti si cu un motor ramas fara lichid de racire. Bin Laden ar trebui sa se gandeasca la ceva alternative...
    Vizualizari: 1122